Göm menyn

Kända begränsningar/problem

Om webbläsare

  • De webbläsare som officiellt stöds för redigering i Polopoly är Internet Explorer 9, Firefox 9.0.1 eller nyare, Chrome 16 eller nyare samt Safari 5 eller nyare.

Textredigering - syns ej

Problem: Ingen textredigerare dyker upp i gränssnittet.

Lösning: Om du har ställt in förstaspråket i webbläsaren på något annat än svenska eller engelska så fungerar det inte för närvarande. Se t.ex. http://www.w3.org/International/questions/qa-lang-priorities.en.php#changing för hur man sätter språk i webbläsaren.

Textredigering - länkar

  • Markera en bit text och försök att applicera en länk, stil (t.ex. fet) eller liknande blir "konstigt" (länken hamnar brevid markerade texten eller "inget händer")

Förutsättningar för att det ska just detta fel:

* Om du använder Explorer som webbläsare
* Du redigerar i en textredigerare i en artikel i vilken det finns radbrytning (br-tagg). Normalt när man bara jobbar direkt i textredigeraren så får man stycke-brytning (p-tagg) när man trycker på enter/return. Dvs man måste ha klistrat in kod från annan källa eller ha använt knappen för Rensande radbrytning.
* Man markerar text som ligger innan en sådan radbrytning, från höger till vänster, med mus eller tangenbord. (observera att riktningen är väsentlig för denna bugg)
* Klicka på Infoga länk och lägg till en länk eller klicka på Infoga länkresurs alternativt klicka på någon stil, såsom fetstil.

Gå runt problemet:
Enklast är att markera från vänster till höger i stället.

Skapa nya avdelningar och artiklar

  • När man skapar en ny avdelning så bör man spara denna först innan man skapar artiklar eller underavdelningar i den nya avdelningen. Om man inte gör det kan man drabbas av konstigt beteende i systemet.

Anmälningslistor

  • En anmälningslista kan man koppla till en behörighetsgrupp. Om man gör det så behöver man vara medvetan om att det är Artikeln anmälningslista som är orginalet. Innehållet från den listan synkroniseras över till behörighetsgruppen och skriver över eventuella ändringar som skett där. Dvs det fungerar inte att redigera i behörighetsgruppen i en kopplad grupp.
  • Anmälning/avanmälning fungerar inte om man visar flera anmälnings/bokningslistor på samma webbsida (man anmäler/avanmäler på på alla).

Filer och storlek

  • Vi har en maxstorlek på filer för systemet som är 100 Mb. Dock ska man tänka sig för om man fakiskt behöver ladda upp så stora filer. Vad är syftet med dem och vilka ska ladda ner dem? Alla filer som en gång laddats upp i polopoly ligger kvar (i några versioner om du uppdaterar dem) så de tar även en del plats på våra servrar. Om du bara vill distribuera en större fill till någon eller några (även utanför liu) så kan du använda https://www.liu.se/distribute/
  • Som redaktör kan du tillåta studenter att ladda upp filer i ett filarkiv, som t.ex. rapporter i en kurs. Där rekommenderar vi att du sätter en maxstorlek på 20 Mb eller mindre.

Filmer på Youtube

Det finns ett block för filmer på Youtube. I detta block finns en funktion för att direkt ladda upp filmen i blocket. Denna har upphört att fungera då Youtube/Google bytt inloggningsförfarande under 2014 och vi kommer inte att bygga ny funktionalitet för att hantera detta. Kontakta webmaster@liu.se så kan de hjälpa dig att lägga upp filmer på Youtube så att du sedan kan länka in den på sidan. Det finns även en filmvisningsfunktion i Lisam.

RSS-flöde

Fuktionen för att "Visa fullständig artikel utfällbart på sidan" har upphört att fungera då javascript-rekommendationer ändrats och därmed har webbläsare också ändrats så de har stängt av funktioner. Det är bestämt att resurser, i den omfattnings det skulle behövas, inte ska läggas för att få tillbaka denna funktionalitet i Polopoly.


Sidansvarig: techweb@it.liu.se
Senast uppdaterad: 2018-01-23