Göm menyn

FAQ - Polopoly

 

Varför försvinner mina textredigerare?

Om du har markören i en textredigerare och råkar trycka på tab-tangenten så flyttas fokus till nästa sak i det stora formuläret som redigeringsgränssnitet består av. Nästa sak råkar vara "Ta bort"-knappen. Om du då trycker på t.ex. retur, enter, mellanslag eller annan tangen som får webbläsaren att trycka på den så kommer den bete sig som att du klickat på den knappen.

Jag får ett felmeddelande varje gång jag ska spara en artikel

I första hand så får du läsa vad felmeddelandet är och se om du förstår det.

Felmeddelandet säger något i stil med "LockException: Content ContentId(1.20478) is not locked by caller"

Det kan bero på att du inte tillåter kakor (cookies) från https://polopoly.liu.se/. Det felet har visat sig i Explorer 7. Lägg till https://polopoly.liu.se/ bland Trusted Sites och acceptera kakor för trusted sites (om du kan ställa om det).

Den skriver inte ut något felmeddelande

Prova att logga ut. Ta bort kakorna i webbläsaren, logga in igen och jobba vidare.

Bilden hamnar nedanför menyn i Explorer 6, trots att den har rätt mått

Ändra Imgage Alignment till Center. Fungerar det ändå inte måste du minska bildbredden.

Varför har mina sidor en röd bakgrund?

Sidor i produktionsmiljön (maskinen där du har gjort sidorna) har en röd bakgrund. Dessa sidor har en särskild adress, som inte bör användas utåt. Se till att inte använda adressen när du gör länkar! Adresser till dina sidor ska vara av typen "http://www.liu.se/osv/etc", inget annat! 

Mina sidor har konstig formatering/fel typsnitt

Detta beror på att man klistrat in text från Word i Polopoly. För att undvika felformatering bör man istället använda knappen "Klistra i som text" (ser ut som en liten mapp med ett gult T på) för att få in texten med rätt formatering i Polopoly.

Du kan ochså använda fuktionen för att rensa formatering på ett stycke eller dela av sida och sedan lägga på den formatering du vill ha.

Jag kan inte logga in

Testa något av följande:

  • Rensa kakorna (cookies) under Inställningar/Alternativ och testa igen.
  • Systemet är kanske nere. Vänta ett tag och försök igen.
  • Händer det inget, ring Kundcentret, 2828

Var skriver jag title-taggen i Polopoly?

Title genereras utifrån namnet på artikeln och avdelningen. Dvs det du fyller i i fältet Name under fliken Name. Finns både i avdelningar och artiklar

 

Varför hamnar alla svar på samma rad i det e-postmeddelande jag får från formulär?

 Det finns en inställning i Outlook som gör att radbrytningar plockas bort automatiskt. För att åtgärda detta gör något av följande.

Överst i e-postmeddelandet visas texten: "Extra radbrytningar i det här meddelandet har tagits bort". Klickar man på den texten kan man välja att se hela mailet inkl alla radbrytningar.

Detta kan man istället ändra generellt för e-postmeddelanden.

  • Gå i så fall till menyn Verktyg och välj Alternativ. Då kommer ett nytt fönster upp på skärmen.
  • Välj fliken "Inställningar" och klicka på knappen "E-postalternativ..."
  • Klicka ur markeringen från rutan där det står "Ta bort extra radbrytningar i meddelanden med oformaterad text".
  • Klicka sedan OK tills alla fönster stängs.

För nya meddelanden kommer nu e-postformateringen att visas som tänkt; dvs med korrekta radbrytningar.

Lås på artiklar/avdelningar

När man påbörjar att redigera en artikel eller avdelning så låser man först den och den visar en symbol med ett hänglås i samband med artikeln. Detta med syfte så att ingen annan ska redigera den samtidigt och när man trycker på Spara eller Avbryt så tar systemet bort låset. Om man däremot bara stänger webbläsarfönstret eller lämnar det under en lång tid så man blir utloggad så fortsätter artikeln/avdelningen att vara låst. Då är det troligen så att du vill klicka på Lås upp för att kunna jobba vidare med den.

Hur länkar jag till en sida på ett annat språk

Detta kräver kunskap i html.

Om du t.ex. jobbar med en sida på svenska och lägger in en länk till en annan artikel så får du automatiskt länken till den andra artikeln så besökaren behåller samma språk som besökaren nu surfar på. Om du specifikt vill att den ska byta språk så måste du manuellt redigera länken i Source-läge i textredigeraren och skriva adressen och ?l=sv eller ?l=en efter. Se även till att ta bort eventuella polopoly:contentid="NN" attribut i länken.

Nackdelen med detta är att länken inte automatiskt kommer uppdateras om sidorna du länkar till byter adress/flyttas i trädet.

Jag kan inte redigera behörigheter trots att jag tycker att jag borde kunna det

Kan du inte dela ut behörigheter trots att du är behörighetsredigerare på avdelningen ovanför och därför borde ärva behörighet som behörighetsredigerare?

Då ska knappen "Lägg till mig som behörighetsredigerare" dyka upp under Egenskaper/Behörigheter. När du klickat på denna så kan du lägga till/redigera behörigheter. Får du inte denna knapp heller så kontakta ansvarig på avdelningen ovanför för att få behörigheter.

 


Sidansvarig: techweb@it.liu.se
Senast uppdaterad: 2013-04-15