Göm menyn

Information om medarbetarsidor på LiU:s webbplats liu.se

Medarbetarsidorna innehåller kontaktuppgifter och information om LiU:s medarbetare och är LiU:s "telefonkatalog" utåt.

Alla anställda får en automatgenererad medarbetarsida från LiU:s centrala HR- system. Kommunikatörerna (som är våra Sitecoreredaktörer) arbetar tillsammans med varje medarbetare för att fördjupa och målgruppsanpassa innehållet utifrån syfte och mål på respektive medarbetarsida.

Varför medarbetarsidor?

Linköpings universitet är en statlig myndighet och vi är skyldiga att ha vissa delar publika. Det är inte tvingande att ha mer information på sin medarbetarsida än de uppgifter som automatgenereras: namn, befattning, telefonnummer, e-postadress och organisationstillhörighet. Meningen med offentliga medarbetarpresentationer är att underlätta för besökare som inte finns på universitetet att snabbt och enkelt söka och hitta en anställd lärare, forskare, doktorand eller teknisk/administrativ personal vid LiU. Många besökare söker just efter personer för att hitta en kontakt. Därför ger medarbetarsidorna alla anställda, och inte minst forskare och lärare, en möjlighet att profilera sig och kommunicera kring sin forskning respektive undervisning.

Innehållet på liu.se ska finnas på svenska (enligt språklagen, tillgänglighet m.m.) och engelska (för vår profilering internationellt). Innehållet ska vara målgruppsanpassat vilket innebär att det oftast inte blir exakt samma innehåll på båda språken.

Vad innehåller medarbetarsidan?

Presentationen innehåller per automatik kontaktuppgifter såsom namn, befattning, e-post, telefon, organisationstillhörighet samt besöksadress om sådan finns registrerad. Medarbetarna kan förstås själva påverka vad som ska finnas på sidan, t.ex. en presentation över sitt arbete, kompetensöversikt, utbildningar, aktuella uppdrag, publikationer, länkar till forskningsmiljöer, -grupper, -nätverk och -projekt.

För att lägga till eller ändra din besöksadress loggar du i https://minit.liu.se. Under Mina uppgifter kan du välja Campus, hus, rum och  ingång. När du sparat uppgifter kommer dessa inom kort att slå igenom på din medarbetarsida.

Är du forskare och har ett orcid id lägger du även in det i MinIT så slår det igenom på din medarbetarsida.

Medarbetarbilder

Att bilderna är enhetliga är viktigt för det samlade intrycket för besökaren.

Porträttbilden ska:

  • vara av professionell kvalitet,
  • föreställa medarbetaren själv och vara tagen rakt framifrån, en bröstbild där axlar och en bit av bröstkorgen syns i bild,
  • tas mot vit bakgrund eller möjligen en ljust grå bakgrund, vara i färg och i liggande format,
  • ha ett filformat av högsta jpg-kvalitet (lägst komprimering), storlek på bilden 20x30 cm

För mer information om medarbetarbilder gå till Medarbetarbilder på LiU:s webb. Kontakta din kommunikatör för att få hjälp med att ta en professionell bild på dig. Du kan också gå på något av de drop in-fotograferingstillfällen som fotografer på Kommunikations- och marknadsavdelningen ordnar.

Teknisk specifikation finns i https://minit.liu.se. Det är i MinIT som man skapar samtycke för publicering.

Uppdatering av medarbetarsidor

Sitecoreredaktörer arbetar med innehållet och uppdaterar sidan med underlag från varje enskild medarbetare. Under 2020 kommer alla anställda att kunna få behörighet för att göra viss redigering på sin medarbetarsida. Om du inte själv vill hantera sidan kan du även fortsättningsvis ta hjälp av redaktörerna vid uppdateringar. Observera att det bara är redaktörerna som har behörighet att publicera. Allt hanteras i ett s.k. arbetsflöde.

Enheter som kan redigera sin medarbetarsida

Inloggning för de organisatoriska enheter som hittills ingår i arbetet med egen redigering som sedan går vidare i ett arbetsflöde för att godkännas och publiceras av ansvarig kommunikatör. Anställda på följande enheter kan redigera sin medarbetarsida:


BKV, HMV, IBL, IEI, IFM, IKOS, IMT, ISY, ITN, MAI, Tema, Filfak, Medfak, Tekfak, UV samt UB.

Instruktioner för dig som har behörighet att redigera din medarbetarsida:

INLOGGNING

Enheter som kan logga in:

BKV, HMV, IBL, IEI, IFM, IKOS, IMT, ISY, ITN, MAI, Tema, Filfak, Medfak, Tekfak, UV samt UB.

Instruktioner för dig som har behörighet att redigera din medarbetarsida:

Inloggning


Sidansvarig: webmaster@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-03-05