Göm menyn

Vilken fest!

Trots utlovat regnväder strömmade medarbetare i massor till festivalområdet i universitetsparken och till den första gemensamma LiU-festen i mannaminne, vår 40-årsfest.

Hela universitetsparken hade förvandlats till en ett festivalområde. Med tält, scen, festivalpass, bajamajor och allt som hör en festival till. I entrén stod universitetsledningen och hälsade välkommen och skjutsade sen iväg alla för fotografering.

Efter mingel, bubbel och underhållning av LiThe Blås tog kvällens värdpar, Camilla Smedberg och Roger Klinth, emot på stora scenen. För dagen klädda och friserade så trendriktigt man bara kunde 1975. Till scenen hittade även rektor Helen Dannetun varifrån hon hälsade alla välkomna. Det måste ha varit en häftig känsla att stå framför så många medarbetare. Nästan 2 200 hade anmält sig till festen.

Hedersdoktor Jonas Gardell intog scenen ungefär samtidigt som himlen öppnade sig och det utlovade regnet kom, och det med besked. Men folk var rustade. Regnposchos och paraplyer åkte på, andra tog sin tillflykt till tälten. Men regnet upphörde, alla kunde ta för sig från buffén och inta den under bar himmel. Vilken logistik att utspisa över 2 000 personer utan några nämnvärda köer.

Artisterna Peter och Matilda fick bra fart gästerna med Dolly Parton- och Queenhits. Efter den showen kan ingen ha varit varken regnvåt eller frusen längre. Eller så brydde man sig bara inte om det, utan fortsatte uppvärmda till tältet där Seven Souls spelade upp för dansanta gäster. För kvällen förstärkta av LiU-medarbetarna Heather Forsyth och Anders Carlsson.

Vilken fest det blev! 40-åriga LiU kan inte ha blivit bättre hedrad och firad. Och redan ryktas det i korridoren om en uppföljare. LiU 41 år?!

 

Universitetsledningen tog emot gästerna.

Minglande festivalgäster

Festivalgäst

Alla gäster fotograferades

Alla gäster fotograferades

Lithe Blås

Buffématen uppdukad

LiU 40år på storbild

Värdparet Camilla Smedberg och Roger Klinth

Hedersdoktor Gardell uppträder i ösregn.

Peter uppträder som Freddi Mercury

Festivalpublik

Publiken vajar med

Seven soluls spelar

LiU-ballonger

2015-05-29
Text: Elisabet Wahrby
Foto: Hanna Söderquist.
Porträttfoto: Lotta Perhammar

 


Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-05-29