Göm menyn

Polopoly kommer stängas 15 december 2023. Innan dess behöver kvarvarande sidor flyttas eller tas bort. Medarbetare kan läsa mer på FAQ Polopoly Avveckling

Andra typer av block man kan ha i en artikel

Flera spalter

Se Flera spalter för information om detta block. Spalterna i ett flerspaltsblock har samma möjliga val som Inkludera block nedan.

Inkludera block

Inkludera andra artiklar

Här finns några funktioner som handlar om att inkludera andra artiklar och visa dem i den aktuella artikeln.

Möjliga val är Välj artikel, Tidsstyrt val av artikel, Slumpad artikel och Växlande artikel.

Om du alltid vill visa en annan artikel så väljer du den första. Tidsstyrt val av artikel väljer du när du vill att den automatiskt ska byta ut innehållet vid något datum, t.ex. när det är ansökningsperiod. Både Slumpad artikel och Växlande artikel är lämpliga för s.k. "banners", då den första slumpar en av de du valt för varje laddning av sidan och den andra visar först en och därefter tonar över till en annan medan sidan visas.

Inkludera annan information inom Polopoly

När man vill lista avdelningar och/eller artiklar som är markerade med vissa kategorier ska man använda Kategorilista. I den går det att modifiera hur innehållet visas. T.ex. så kan man få en lista med "puffar", bara länkar med namnet eller en rullgardinsmeny med de olika alternativen.

Du kan på olika sätt lista nyheter och notiser som finns i ett eller flera nyhetsarkiv. Då ska du använda Nyheter. Om du är i ett nyhetsarkiv och vill använda en funktion som listar även alla gamla nyheter (arkiv) så ska du använda Gamla nyheter och notiser (arkivvisning).

Formulärdata visar inskickade data till ett formulär förutsatt att du ställt in att informationen ska lagras i formulärartikeln. Du kan välja vilka fält som ska visas.

Forumtrådar använder du när du vill visa de senaste inläggen i ett eller flera forum som du har i Polopoly.

Flash kan du använda för att visa en flash-fil som du laddat upp i Polopoly.

Hämta data från andra webbplatser utanför Polopoly

Externt innehåll använder du för att hämta data från någon annan webbsida som finns på ett externt system. Här finns ett antal olika färdiga mallar. Kontakta techweb@it.liu.se om det är något nytt system som bör läggas till.

RSS-flöde använder du för att på din sida visa innehållet i ett RSS- eller Atom-flöde från någon annan sida. Detta innehåll cachas under några minuter. Funktionen bör inte användas för att inkludera flöden från Polopoly.

För att visa mindre filmer kan du använda Youtube-film. Där kan du antingen peka ut någon film som redan finns på Youtube eller ladda upp en till ett konto som LiU har registrerat. Notera att det finns en begränsning i både hur stora och hur långa filmerna får vara; dock kan man ju klippa en film i flera delar.

Slideshare används för att direkt på webbsidan presentera innehållet i PDF-filer, Worddokument, Powerpoint-presentationer eller liknande.

Funktion

Normalt sett får man som besökare en inloggningsruta om man behöver logga in till något. Ibland kan man dock vilja ha en en inloggningsruta på någon speciell plats. Då kan man använda de två funktioner som finns här under.

Inloggningsfunktion handlar om den vanliga inloggningen, det vill säga att man loggar in med sitt LiU-id. Gästinloggningsfunktion används för att externa besökare ska kunna få se någon speciell avdelning/artikel.

Snabbvalsmeny

[bild]

När du vill visa en lista med val och sidor som besökaren skickas till kopplade till dem så kan du använda denna funktion. Om du vill få en lista automatiskt baserat på innehåll som har en viss kategori används i stället kategorilista.

Länk, Länk med puff, Bild

Dessa rekommenderar vi numera att man inte använder. Istället bör funktioner i textredigeraren användas.


Sidansvarig: webmaster@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-05-21