Polisen övar på Campus Valla

Bild: Polisbil. Foto: MostphotosTvå dagar i veckan under hela hösten kommer polisen genomföra övningar i de tomma lokalerna i hus Terra. Poliser och polisbilar kommer att vara synliga på campus under övningsdagarna.

Med start den här veckan och fram till vecka 49 kommer polisen att genomföra övningar för sin ingripandeverksamhet, med fokus på PDV (pågående dödligt våld) det vill säga skolskjutningar och liknande attacker.

Själva övningarna sker dagtid i de tomma delarna av Hus Terra, alltså i de yttre delarna av campus, och kommer troligen inte märkas i övriga delar av campus. Men uniformsklädda poliser och polisbilar kommer att vara synliga på campus och övningarna inleds med  att grupper av poliser kommer promenera genom universitets olika lokaler för att lära känna våra miljöer och vår verksamhet.

Frågor? Kontakta sakerhet@liu.se

2021-09-15