Undvik campus under högskoleprovet

Till höstens högskoleprov den 24 oktober har 1 696 personer anmält sig för att skriva provet på Linköpings universitet, på Valla och i Norrköping. För att minska risken för smittspridning – undvik helst att vara på campus den här dagen.

För att minska risken för smittspridning har Universitets- och högskolerådet beslutat att minska antalet deltagare vid varje provtillfälle men i gengäld arrangera provet tre gånger per år, i stället för som tidigare två gånger.

Linköpings universitet är en av många provanordnare. Söndag den 24 oktober kommer 1 121 personer skriva högskoleprovet på Campus Valla och 576 personer på Campus Norrköping. För att kunna hålla ordentligt avstånd mellan provdeltagarna har fler lokaler tagits i anspråk.

På Campus Valla är det främst lokaler i C-huset, A-huset, Key-huset, Terra och Fysikhuset och i Norrköping Kåkenhus, Täppan och Kopparhammaren som berörs.

– Det innebär att fler människor än vanligt kommer att röra sig i och runt de här lokalerna den här dagen, bland annat i samband med raster och lunch, säger Coyntha Sedvall, huvudansvarig provläggare för högskoleprovet på LiU. Min uppmaning till studenter och anställda är därför att undvika att vara på campus just den här söndagen.

OBS! På grund av regeringens och Folkhälsomyndighetens ändrade restriktioner med anledning av covid 19-pandemin som börjar gälla den 29 september kan också högskoleprovets genomförande påverkas.

Elisabet Wahrby 2021-09-06

Senast uppdaterad: 2021-09-08