Göm menyn

Nya avtal och nya leverantörer av externa kommunikationstjänster

Familjen STHLM och Miltton Agency är namnen på de två byråer som LiU nu tecknat avtal med inom kommunikationsområdet.

Person som filmar i datorhall.Det är två olika avtal, ”Strategiska och kreativa kommunikationstjänster” och ”Grafisk produktion”, som täcker två olika delområden. Den här uppdelningen är ny för LiU och till stor del ett resultat av den behovsanalys som genomfördes rörande kommunikationstjänster i verksamheten.

- Den här uppdelningen tror vi verkligen gagnar verksamheten. Vi kommer att ha rejäla externa kommunikationsmuskler att tillgå och erbjuda verksamheten två starka alternativ beroende på vad man behöver hjälp med, säger Tobias Örberg, projektledare för upphandlingsarbetet.

Familjen STHLM blir LiU:s nya huvudbyrå för ”Strategiska och kreativa kommunikationstjänster”. Hit hör alla kommunikationsuppdrag och projekt som kräver strategiskt arbete såsom analyser, idéframtagning, konceptskapande etc. Familjen vann upphandlingen i konkurrens med elva andra starka byråer. Byrån med säte i Stockholm har 49 medarbetare och har funnits i mer än 20 år. De har stor erfarenhet av att jobba mot universitetsvärlden och andra samhällsbärande aktörer.

- Vi välkomnar Familjen till LiU, säger kommunikationsdirektör Mariethe Larsson. Våren 2013 påbörjades arbetet med att utveckla LiU:s varumärke för att stärka vår synlighet. Nu är det dags att ta ännu ett kliv i och med den strategi som just nu arbetas fram för 2030. Den kommer prägla vår kommunikation både inåt och utåt, och det ska bli spännande att få starta det arbetet tillsammans med Familjen efter sommaren.

Det andra avtalet, ”Grafisk produktion”, innefattar en bredd av produktionstjänster. Miltton blir verksamhetens förlängda arm gällande produktionsjobb med vår grafiska profil och våra kommunikationsriktlinjer som utgångspunkt. Avtalet har tagits fram för att erbjuda verksamheten en snabbfotad, kostnadseffektiv och yrkesskicklig produktionsleverantör. Miltton utgår även de från Stockholm och har 55 medarbetare. Miltton Sverige är sprungen ur flertalet bolagsförvärv och är helägda av Miltton Group (Miltton Oy) som är en internationell kommunikationskoncern med stark nordisk närvaro.

Kundkontakter för projektförfrågningar och sommartillgänglighet

Familjen
Huvudsaklig väg in: liu@familjen.se (sätts upp inom kort)
Kontaktperson: Karolina von Melen, karolina.vonmelen@familjen.se
Kundansvarig: Mats Eriksson, mats.eriksson@familjen.se
Sommarstängt: Ja, kontoret är stängt under v29-31
Kontaktperson LiU: Caroline Westroos, caroline.westroos@liu.se

Miltton
Huvudsaklig väg in: liu@miltton.se (sätts upp inom kort)
Kontaktperson: Sara Rosenblad, projektledare. sara.rosenblad@miltton.se
Sommarstängt: Nej, det finns bemanning hela sommaren.
Kontaktperson LiU: Tobias Örberg, tobias.orberg@liu.se

 

Bägge byråerna kommer att presentera sig tydligare för verksamheterna under augusti och september. Mer information kommer kontinuerligt upp på intranätet och uppdaterade förfrågningsunderlag/briefmallar för respektive avtal kommer tas fram. För mer detaljerad information om respektive avtal hänvisas till avtalsdatabasen där avtalen kommer tillgängliggöras inom kort.

Behöver du hjälp eller funderar kring vilket avtal din förfrågan kan passa bäst inom så ta gärna kontakt med Caroline Westroos eller Tobias Örberg på Kommunikations- och marknadsavdelningen. 

Befintliga avtal löper nu ut

I och med att dessa avtal nu är på plats med avtalsstart den 28 juni så löper LiU:s tidigare avtal ut. Det betyder att inga nya projekt ska startas upp med de tre tidigare leverantörerna (Futurniture, Linkin och Markus). Kortare projekt kan färdigställas efter avtalets slut, men längre projekt bör avslutas eller flyttas över till någon av LiU:s nya leverantörer.  


2021-06-24
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-06-24