Fakultet Essä om post-apokalyps och språk

Bild: Jesper Olsson, professor och forskare vid IKOSSamhällsintresserad och vetgirig? Nu finns nya avsnitt av podcasten Fakultet Essä, där forskare läser sina egna essäer. I det sjunde och sista avsnittet hör vi Jesper Olsson, professor och forskare vid IKOS, om Post-apokalyps och språk i 2000-talets berättelser.

Post-apokalyps och språk i 2000-talets berättelser
Fiktivt berättande har i alla tider använts för att behandla ämnen av sin tid och naturkatastrofer och dystopier är återkommande teman i film och böcker. Hur skildras kriser, undergång och apokalypser i en tid präglad av pandemier, permafrost, plastfyllda hav och fake news? Hur skildras kriserna och katastroferna, vilka former och grepp används och vems perspektiv och oro är det som kommer till uttryck? Vad händer med språket i dessa berättelser?

Lyssna på Fakultet Essä

2021-06-17