Återvändare blir ny administrativ direktör

Universitetsförvaltningens nya administrativa direktör och biträdande förvaltningschef heter Jenny Ahlén. Hon kommer närmast från en tjänst som Kvalitets- och utvecklingschef på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen på Linköpings kommun. Hon har tidigare både studerat och jobbat på LiU.

Bild: Jenny Ahlén, ny administrativ direktör.Jenny Ahlén är väl bekant med Linköpings universitet efter att först ha studerat psykologi och sedan arbetat som adjunkt och studievägledare på IBL under åren 2005 till 2008. Hon fungerade också som utredare i flera projekt kopplade till mångfaldsfrågor. Efter åren på LiU har hon bland annat varit Organisations- och verksamhetsutvecklare på Region Östergötland, personalchef på Narrative AB och affärsområdeschef på Linköpings Stadsmission innan det nuvarande chefsjobbet på Linköpings kommun.

– Rollen som administrativ direktör är både bred och viktig och vi är mycket glada att vi lyckats knyta Jenny till oss. Hon kommer bland annat som biträdande förvaltningschef att arbeta med att utveckla UF:s verksamhetsstyrning och processer samt fördjupa dialogen med kärnverksamheten, säger universitetsdirektör Kent Waltersson.

– Det är ett fantastiskt spännande uppdrag och jag ser fram emot att i samverkan med chefer, medarbetare och studenter utveckla och effektivisera universitetets administrativa processer, säger Jenny Ahlén.

Jenny Ahlén börjar sin tjänst på LiU den 30 augusti.

2021-06-07

Senast uppdaterad: 2021-06-09