Fakultet Essä om lokal makt i en digital värld

Bild: Elin Wihlborg, professor och forskare vid IEISamhällsintresserad och vetgirig? Nu finns nya avsnitt av podcasten Fakultet Essä, där forskare läser sina egna essäer. I det femte avsnittet hör vi Elin Wihlborg, professor och forskare vid IEI, om lokal makt i en digital värld.

Lokal makt i en digital värld
Dagens digitalisering är en samhällsomvandlande kraft i paritet med industrialiseringen och påverkar oss och vårt samhälle i grunden. Hur skapas sociala och politiska strukturer när människan blir allt mindre bunden vid en viss plats vid en viss tid?

Hur utmanar digitaliseringen maktfördelningen mellan stat och kommun? Och vad får de politiska partierna, inte minst lokalt, för roll? Kan vi till och med hitta nya verktyg för en digital demokrati?

Lyssna på Fakultet Essä

2021-06-03