Dags att söka klimatpengar

Rörelsestyrd belysning, teknik för resfria möten och retursystem för kaffemuggar. Det är några exempel på projekt som fått pengar ur LiU:s klimatkompensationsfond. Nu är det dags att söka igen.

Bild: Pantmugg i Byttan i Studenthuset. Foto: Anna NilsenVarje gång vi flyger belastas miljön. Därför betalar vi en avgift om 250 kronor per ton utsläppt koldioxid till LiU:s interna fond för klimatkompensation. Sedan 2011 har det varit möjligt att söka pengar ur fonden. Medel tilldelas projekt som minskar energiförbrukningen vid LiU och/eller minskar klimatpåverkan från universitetets verksamhet.

Ansökan om medel till åtgärders skickas via e-post senast 26 februari 2020 till miljö@liu.se, alternativt via internposten till Miljö- och säkerhetsenheten, UF, Key-huset, Campus Valla.

Läs mer om fonden för klimatkompensation av flygresor

Inbjudan att ansöka om medel (pdf)

Mall för att ansöka om medel ur fonden för klimatkompensation

Elisabet Wahrby 2020-01-07