Sökes: Forskare som är intresserade av samarbete med universitet i Sydafrika

Är du forskare och intresserad av samarbete med universitet i Sydafrika? Då har du möjlighet att delta i en forsknings-och innovationsvecka i Uppsala i maj 2020. Anmälan senast 26 november.

För ett drygt år sedan gick LiU med i SASUF (South Africa Sweden Universities Forum). 37 universitet i Sydafrika och Sverige deltar, samt ambassader, civilsamhällesorganisationer, myndigheter och forskningsfinansiärer. Syftet är att stärka relationerna mellan Sverige och Sydafrika inom forskning, utbildning och innovation. Två forsknings- och innovationsveckor har hållits i Sydafrika, och den tredje och sista är i Uppsala 4-8 maj 2020.

LiU har möjlighet att nominera upp till 15 forskare för deltagare i Uppsala, och det finns några platser kvar. Hör av er till veronica.broden.gyberg@liu.se senast den 26 november.

Teman i fokus knyter an till de globala utvecklingsmålen och är:

Mer information finns på www.sasuf.org

2019-11-20

Senast uppdaterad: 2019-11-20