Göm menyn

Kom ihåg att nyttja årets friskvårdsbidrag

Anställda vid LiU har, enligt villkorsavtalet, rätt till ett friskvårdsbidrag på 2 000 kr/år. Det är en personalförmån som fler än hälften av alla medarbetare tar del av årligen. Har du nyttjat bidraget i år?

Bild: Träningspass. Foto: Hanna SöderquistOm du inte har använt årets friskvårdsbidrag är det hög tid att göra det. I friskvårdsportalen ActiWay kan du söka fram alla anslutna och godkända friskvårdsaktörer, köpa friskvård och se ditt saldo.

Kom ihåg att utlägg för friskvård ersätts endast under samma kalenderår som utgiften har uppstått. Har du köpt friskvård hos en ansluten aktör genom ActiWay kan du redovisa ditt utlägg i friskvårdsportalen ända fram till och med den 31 december i år. Har du däremot köpt en friskvårdsaktivitet hos en icke-ansluten aktör ska du redovisa kvittot till ActiWay, enligt de instruktioner som finns under ”Frågor och svar” på friskvårdsportalen, senast den 21 december i år.

ActiWay hanterar inte kvitton från anslutna aktörer. Sök först bland aktörerna på friskvårdsportalen för att se om din aktör är ansluten eller ej.

Korta pauser med enkla rörelser gör också susen

Du vet väl om att du via Min IT kan låta installera pausprogrammet Pausit i din dator? Programmet påminner dig om att ta korta pauser och röra på dig. Du väljer själv när, hur ofta och hur länge du vill göra övningarna och vilka muskler du vill aktivera.

Du kan också göra några andra enkla övningar genom att utföra medicinsk yoga via Balans online.

Läs mer om friskvård, Pausit och Balans online på friskvårdssidorna

 


Sara Hammarsten 2019-11-11
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-11-11