Göm menyn

Trotjänare lämnar LiU

Nu tar PostNord ner de två postlådor för myndighetspost som finns på Campus Valla. Myndighetspost måste från den 1 december lämnas till Post & Transport i A-huset senast klockan 15.00, vardagar.

Bild: Johan Cederlund, enhetschef Post- och husservcie framför myndighetspostlådanSedan urminnes tider har det funnits två grå postlådor på Campus Valla, en vid Zenit och en vid A-huset. Dessa är avsedda för avgående extern myndighetspost, alltså de brev med streckkod på. Men nu har Post Nord aviserat att man inte har resurser att tömma dessa lådor längre.
- Lådorna har funnits här så länge jag kan minnas, säger Johan Cederlund, enhetschef för Post- och Husservice. Och i ärlighetens namn har de väl spelat ut sin roll, våra kommunikationsvanor har ju ändrats ganska mycket.

Post och Husservice samlar som vanligt in post under dagen och för den som är den som är sent ute är 15.00 tiden att passa, då kör postbilen från A-huset mot postterminalen. Den som vill ha hjälp att skicka rekommenderad post eller paket bör komma senast 14:30.

Man kan inte lägga myndighetspost i den vanliga, gula postlådan.
- Den posten kommer antingen tillbaka eller tar lång tid innan den når mottagaren, säger Johan Cederlund. Oavsett vilket får LiU betala väldigt mycket extra för det.

PostNord kommer också att ta bort tjänsten Ekonomibrev från den 1 januari 2020. Tjänsten slås samman med 1:a-klassbrev Enstaka.

För tydlighetens skull; trotjänaren Johan Cederlund har ingen avsikt att lämna LiU inom överskådlig framtid.

 

Mer om post och godsmottagning

 


Elisabet Wahrby 2019-11-11
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-11-08