Året var 1979 - november

Bild: Omslag Lite Nytt november 1979 om bostadsbristStockholm Maraton arrangeras för första gången och vulkanen Etna får ett häftigt utbrott. En husvagn pryder Lite Nytts omslag och rubriken lyder ”Bostadskris i Linköping”.

Insidan har bläddrat igenom (pappers-)tidningen Lite nytt från 1979 och presenterar under året 2019 några av höjdpunkterna.

I Linköping råder bostadsbrist, både på studentbostäder och ”vanliga” bostäder. Den nyvalda ordföranden för teknologerna, Per Lindquist, misstänker att det varje år är många studenter som tackar nej till en plats för att det är en så besvärlig bostadssituation. Och han undrar om kommunen glömt löftet om att satsa på studentbostäder när universitetet lokaliserades till Linköping.

Vill du läsa hela tidningen? Lite Nytt november 1979 (pdf)

2019-11-13

Senast uppdaterad: 2019-11-06