Misstänkt föremål var ofarligt

Under ett par timmar på torsdagen utrymdes Kårallen och delar av C-huset på Campus Valla sedan ett misstänkt föremål hittats. Föremålet visade sig senare var ofarligt och utrymningen kunde hävas.

Det var vid lunchtid på torsdagen som polisen fick information om ett misstänkt föremål i Kårallen. Det gick inte att utesluta att föremålet var ofarligt och polisen upprättade därför avspärrningar, kallade in nationella bombstyrkan och Kårallen samt delar av C-huset utrymdes. Föremålet upptäcktes av bokhandeln i Kårallen som fått det i sin brevlåda.

- Vi kontaktade polisen för en bedömning och följde sedan polisens instruktioner om att utrymma Kårallen och delar av C-huset. Jag fanns redan initialt med på deras ledningsplats och vi har haft en bra och kontinuerlig kontakt under hela skeendet, säger LiU:s säkerhetschef Annevi Fredäng.

Föremålet i brevlådan visade sig senare vara helt ofarliga dioder som funnits i stort antal i samband med festligheter på universitetsområdet. Vid 14-tiden hävdes utrymning och avspärrningar.
- Vi är jätteglada över att det rörde sig om ett ofarligt föremål och att vi efter några timmar kunde blåsa faran över, säger universitetsdirektör Kent Waltersson.

Elisabet Wahrby 2019-09-12

Senast uppdaterad: 2019-09-12