Framtidens universitetslärare

Ingemar Ingemarsson, professor emeritus vid LiU, har instiftat Sveriges största lärarpris. På måndag 2/9 öppnar nominering och Ingemar Ingemarsson kommer till Studenthuset och berättar om sitt pris.

Bild: Ingemar Ingemarsson. Foto: Anna NilsenDet var i juni 2017 som Ingemar Ingemarsson donerade aktier i företaget Sectra till ett värde av närmare 18 miljoner kronor, till en stiftelse. Avkastningen ska ligga som grund för en belöning till ”en person som gör eller har gjort en stor insats för utbildningen och dess utveckling vid LiU med bestående effekt på studenternas lärande.”

Ingemar Ingemarsson vill att LiU ska vara pionjär och förebild när det gäller att uppmuntra och belöna goda lärare. Lärarna är en precis lika viktig del av universitetet som forskarna.

Under invigningsveckan, måndag 2 september kommer Ingemar Ingemarsson i egen hög person till Studenthuset och berättar om sitt pris. Samtidigt öppnar nomineringen till priset, som kommer att delas ut under den akademiska högtiden nästa år.

Under rubriken Framtidens universitetslärare klockan 15.00 – 16.00 kommer, förutom Ingemar Ingemarsson, också rektor Helen Dannetun och Gun Sparrhoff, universitetslektor vid IBL och pedagogisk utvecklare vid Didactium, berätta om satsningen på Didacticum.

Det lustfyllda lärandet är rubriken på ett annat seminarium under invigningsveckan. Den 4 september klockan 15.00 – 16.30 medverkar Åsa Nilsonne, professor emeritus som vill flytta fokus från det kognitiva och istället lyfta fram den emotionella aspekten i lärprocessen. Här finns också Niklas Söör, grundare och vd för DoSpace som pratar om mänskliga miljöer. Och är du nyfiken på DigiMaker i Studenthuset är det här tillfället att få veta mer om 3D-skrivarens möjligheter och hur man utvecklar kreativiteten i DigiMaker.

Ingemars lärarpris - Nominera till Sveriges största enskilda lärarpris

Mer om aktiviteterna under invigningsveckan finns på liu.se/studenthuset

Elisabet Wahrby 2019-08-27

Senast uppdaterad: 2019-08-28