Matmöjligheter i Studenthuset

Bild: Färgglada grytor ho Fresh Market by Östgöta Kök. Foto: Anna Nilsen

Nu öppnar Fresh Market by Östgöta Kök, det stora mat-dragplåstret i Studenthuset. Men här finns också Café Baljans filial Byttan och ett nytt studentkök med många mikrovågsugnar.

Bild: Julia Fasth Sahlin, Marina Geijer och Anki Saleteg provsmakarFresh Market by Östgöta Kök hittar man på entréplanet, rakt fram och in under gradängtrappan. Här kommer varje dag serveras en vegetarisk buffé med både varma och kalla rätter. Man tar så mycket man vill, väger själv och betalar efter vikt.
Som komplement kommer det också finnas en ovegetarisk dagens rätt till ett fast pris.

Speciellt för Fresh Market by Östgöta Kök är att man har eget bageri med egen bagare som kommer baka bröd, kakor och också veganskt fika. Och man använder enbart högkvalitativa råvaror, inga halvfabrikat. Så småningom kommer man också kunna erbjuda catering.

Tanken är att man ska kunna ta med sig maten och äta var man vill i Studenthuset. Brickställ kommer att finnas runt om i hela huset på alla våningsplan så att man enkelt blir av med disken. Maten kan också hämtas i låda. Antalet sittplatser i restaurangen är inte många, ungefär 30 stycken.

• Fresh Market mjukstartar med buffé den 23 augusti och veckan där efter utökar man med fullt sortiment.
  • Öppettider: måndag – fredag kl 8.00 – 16.00. Lunch serveras mellan kl 11.00 – 14.00

Bild: Frida Sjödin och Sanna Sanvberg Risberg arbetar i Café Byttan. Foto: Anna NilsenSektionscafét Baljan, som hittills bara funnits i Kårallen, har expanderat och fått en filial i Studenthuset. Den heter Byttan och ligger också den på entréplanet. Byttan har samma prisvärda koncept som Baljan, det vill säga kaffe och klägg. Man kan ladda sitt LiU-kort med 300 kronor, för det får man alltså 60 koppar kaffe om man tar med egen mugg.

• Öppettider: Vardagar kl 8.00 – 16.15.

För den som föredrar egen matlåda finns ett studentkök med 24 nya mikrovågsugnar, alldeles i närheten av Östgöta Kök.

Restaurangen i Zenit har stängt. Byggnaden kommer att byggas om till ett Bild: Mikrovågsugnar i Studenthuset. Foto: Anna Nilsensamverkanshus som beräknas stå klart hösten 2020.

Elisabet Wahrby 2019-08-22

Senast uppdaterad: 2019-08-22