LiU värd under O-ringen

När världens största orienteringsäventyr går av stapeln i Norrköping är LiU värd för sprinttävlingen som går genom industrilandskapet och Campus Norrköping.

Bild: Strömmen framför Kopparhammaren. Foto: Thor BalkhedO-ringen är världens största orienteringstävling och i år avgörs den i skogarna runt Finspång och Kolmården, den 21 – 27 juli.
En av höjdpunkterna är LiU-sprinten den 24 juli som går genom industrilandskapet och Campus Norrköping, där LiU står som värd. En utmärkt möjlighet att marknadsföra både Campus Norrköping och LiU-Elitidrott. LiU är ett av Riksidrottsförbundet utsett ”elitidrottsvänligt” universitet med inriktning på just orientering.

Och LiU märks på fler sätt. På Camp Himmelstalund, där runt 10 000 av orienterarna bor och där prisutdelning och andra event kommer att äga rum, kommer LiU att ha en monter på O-ringentorget.

LiU under O-ringen

• Söndag – tisdag kl 15-21: Aktiva och ledare för LiU Elitidrott finns på plats för att berätta om LiU:s träningsverksamhet och elitidrottsstöttning på LiU
  • Måndag kl 19-20: Träffa Joakim Svensk (orienterare i LiU Elitidrott) och få OL-tips om Kolmårdsterrängen
  • Tisdag kl 19-19.30: ”VM-medaljer trots mestadels rehabträning” – Jerker Lysell och Peter Holgersson berättar om hur träningen anpassats.
  • Onsdag: Under LiU-sprinten står LiU vid målgången i Lejongropen i Folkparken och svarar på frågor om studier på LiU och LiU Elitidrott.

Läs också:

I år är LiU en del av O-ringen