NärCon – detta händer

Sedan 2011 har LiU varit skådeplatsen för NärCon Sommar som lockar många tusen besökare. Även i år intar konventet Campus Valla, mellan 25 och 28 juli.

Bild: Tre NärCon-deltagare tar selfie. Foto: Emma AnderssonNärCon Sommar är Nordens största spel- och cosplayfestival. Det startade i Örebro 2002 och kom till LiU 2011 när grundaren, Sam Anlér, flyttade till Linköping för att plugga. Konventet har vuxit för varje år. I år beräknas 10 000 besökare delta.

Som tidigare år finns en LiU-koordinator, Jenny Rydén, som varit med under hela planeringen. Kontakta Jenny Rydén om du undrar över något.
För de som arbetar under de här dagarna är det bra att känna till vad som händer och vilka begränsningar konventet medför.

Här kommer därför några fakta och praktiska tips!

• Antalet besökare beräknas till 10 000
  • Stora parkeringen bakom Zenit kommer att stängslas in, enbart ett fåtal platser mot Vallfarten är tillgängliga.
  • Använd istället parkeringarna bakom Fysikhuset, mellan Key och Campushallen. Stora parkeringen vid A-huset samt den vid G-huset är också tillgängliga.
  • Corson kommer stängslas in från märkesbacken fram till mellan Key-huset och I-huset. Ingen passage här igenom är möjlig.
  • Ytan bakom C-huset kommer stängslas in.
  • Universitetsparken kommer INTE att användas i år.
  • LiU-anställda och -studenter kommer in på området genom att visa upp sitt LiU-kort vid någon av de tre gater som finns; vid Blå Havet, vid Kårallen mot Valla Gård samt vid Campushallen.
  • Undvik Corson, använd bakdörren till det hus man vill in i. OBS! Släpp inte in någon obehörig som inte har LiU-kort.
  • För att förflytta sig snabbt mellan husen – använd kulverten. (Om man inte har bråttom och gärna vill se glada människor i färgglada och fantasifulla kostymer)
  • Berörda byggnader är framför allt A-huset, C-huset, Zenit och Key samt Terra och paviljongen bakom D-huset.
  • D-huset kommer att ha några sovsalar i klassrummen närmast Corson.
  • G-huset kommer ha sovsalar på översta våningen.
  • I B-huset kommer enbart ISYtan, Studentköket och ett litet utrymme vid ingång 29 tas i anspråk. Innergården mellan ingång 23 och 25 kommer användas för att förvara pantsäckar under konventet då de annars blir stulna.
  • Området runt TemCas i Tema kommer också att användas.
  • Flertalet datorsalar i A-huset och Key-huset kommer att användas av NärCon. Det kommer finnas hänvisningar till andra salar uppsatta på plats. De salar som är bokade är K1, K2, KYPC, Alfheim, Bifrost, Valhall och Embassaden.
  • Du som jobbar – ta chansen, ta en paus, gå ut en sväng och titta på alla utklädda och uppklädda NärCon-deltagare!

Elisabet Wahrby 2019-06-03

Senast uppdaterad: 2019-06-03