Avtal med foodtrucksen förlängs inte

Avtalen med foodtrucksen på Campus Valla löper ut den 15 juni i år och kommer därefter inte att förlängas. Det finns flera skäl bakom beslutet.

Bild: Foodtruck vid Blå HavetEfter önskemål från studenterna om ett mer varierat utbud av mat och lunchkoncept skrev LiU avtal med ett antal foodtrucks som började sälja mat vid Blå Havet på Campus Valla i november 2016. Först på försök en termin, därefter har avtalen förlängts.

Men att ha en mobil lösning för matservering kräver mycket administration i form av avtal och hantering av ökade omkostnader som elförbrukning och avfallshantering.
- Allt har inte fungerat optimalt och därför kommer avtalen med trucksen inte att förlängas, säger Peter Jensen, samordnare och ansvarig för food trucksen på Campusutvecklingsenheten.
Även om food trucksen arbetar med hållbarhet i sina verksamheter så blir det mycket engångsartiklar i omlopp.
- Så miljöperspektivet har absolut också varit en del i det här beslutet, säger Peter Jensen.

LiU kommer nu istället att satsa på ett varierat utbud i de restaurangkök som finns i de byggnader som vi förhyr.
- Till exempel stängde Bowl Life i C-huset i vintras, där planerar vi en restaurang med liknande utbud som food trucksen har haft. Det kommer också öppna en ny restaurang i samband med att Studenthuset öppnar i höst, så det är flera nya saker på gång på campus Valla, säger Peter Jensen.

Elisabet Wahrby 2019-05-21

Senast uppdaterad: 2019-05-21