Ny Campusbuss i höst

När Campusbussen kör igång igen i höst är det i ny regi. Connectbus (tidigare Söne buss) tar över efter Östgötatrafiken och det innebär en del förändringar för både studenter och pendlande medarbetare.

Bild: Nya Campusbussen i LiU-färg. Illustration: Peter ModinUnder flera år har Östgötatrafiken kört en kombination mellan linje 73 och campusbussen. Men sedan Riksrevisionen kritiserat LiU för att ha skrivit avtal med Östgötatrafiken utan upphandling, vilket också uppmärksammades av Konkurrensverket, tvingades LiU göra en upphandling. Söne buss, nu Connect bus, vann upphandlingen och startar campusbusstrafiken i samband med höstterminen 2019.

För studenter och medarbetare i tjänst

De som kan åka med ”nya” Campusbussen är studenter och medarbetare på tjänsteärende. LiU-kortet gäller som färdbevis. Kopplingen till Östgötatrafiken försvinner och det är inte längre möjligt att åka på Campusbussen med Östgötatrafikens kort eller biljetter.

Bild: Nya Campusbussen i LiU-färg. Illustration: Peter ModinCampusbussen får nytt utseende med LiU:s färger och grafiska design. Tidtabellen blir ungefär som tidigare, och med två bussar i timmen vid högtrafik. Hållplatserna som trafikeras i Norrköping är, som tidigare; Söder Tull, Väster Tull, Hultet och Skälvs gård. I Linköping trafikeras hållplatserna Universitetet, Vallfarten, VTI, Nobeltorget och US Norra entrén.

För arbetspendlare

För medarbetare som arbetspendlar mellan Norrköping och Linköping är det inte möjligt att åka med Campusbussen utan man hänvisas till Östgötatrafikens ordinarie trafik.
Som ersättning för linje 73/Campusbussen kommer Östgötatrafiken att utöka antalet turer med linje 75, morgon och kväll. Vissa turer med linje 70 kommer att förlängas från US till Mjärdevi.

Mer information kommer när tidtabeller och andra detaljer är klara.

Illustrationerna visar hur den nya Campusbussen kommer att se ut.
Bildillustration: Peter Modin

Elisabet Wahrby 2019-05-17