Här hittar du hittegods

Har du tappat något? Och undrar om det möjligen lämnats in till LiU:s hittegods? Nu kan du kolla direkt på nätet om det finns där!

Bild: Verktyget Look for myDet många kanske inte vet är att LiU har en egen hittegodsverksamhet, en på varje campus. Här samlas ganska mycket saker, framför allt kläder men också mer värdefulla saker som i-pads, laddare, nycklar och kreditkort.

Till hittegodset kan man gå för att kolla om någon hygglig människa lämnat in det borttappade. Men för Campus Valla finns också sedan något år tillbaka en hemsida där varje upphittad och inlämnad pryl fotograferas och läggs upp.
- Det är ett väldigt smidigt verktyg som sparar jättemycket tid för oss, säger Johan Cederlund, chef för Post- och husserviceenheten. Tidigare var vi tvungna att följa med varje enskild person till rummet där vi förvarar hittegodset och vänta medan de tittade igenom sakerna. Nu får vi betydligt färre besök. Och det är ju jättebra för de som tappat något. För ett tag sedan kunde vi lämna tillbaka en i-pad som varit borta i två år, till en student sedan hon hört talas om systemet och gått in och kollat på sidan.

Verktyget ”Look for my” startades av några studenter. De behövde referenser och LiU fick möjlighet att testa systemet kostnadsfritt.
- Nu ska hittegodset flytta in i Studenthuset men jag hoppas att de behåller Look for my. Det är en utmärkt service som sparar mycket tid, säger Johan Cederlund och visar hur snabbt och enkelt man tar en bild och laddar upp. Lika enkelt är det att ta bort bilden sen när någon hämtat sin pryl.

- Framför allt är det studenter som tappar bort saker, säger Johan Cederlund. Men även medarbetare kan slarva bort saker. Häromdagen kunde vi lämna tillbaka en stor nyckelknippa som varit borta i över en månad.

Har du tappat bort något? Look for my

Elisabet Wahrby 2019-01-30

Senast uppdaterad: 2019-01-30