Med Medelhavet i grunden

Bild: Foodtruck Mediterraneo Deli

I en månad har Mediterraneo Deli funnits på LiU:s foodmarket vid Blå havet. Med erfarenheter från restaurang Olympia kombinerar kocken välkända råvaror på ett nytt sätt.

- Största inspirationen tar jag från det grekiska köket. Men jag trollar med allt möjligt, säger vagnschefen Ilias Kotsambouikidis.

Varför foodtruck och inte restaurang?
- Jag är lite av en äventyrare, stannar jag för länge på samma ställe börjar det klia i mig. Ibland står jag på Garnisonen och funderar på fler ställen. Har bara haft trucken i två månader. Tidigare jobbade jag på restaurang Olympia och tar med mig erfarenheterna därifrån.

Vad serverar ni för mat?
- Klassiskt grekiskt som bifteki, souvlaki och tzatziki. Medelhavet är grunden, olivoljan är där. Och så kompletterar jag med nytt och fräscht som syltad fänkål och tomatrostade grönsaker. Mycket vegetariskt.

Bild: Foodtruck Mediterraneo DeliVad använder ni för råvaror?
- Råvarorna kommer från olika affärer, de klassiska grossisterna. Jag försöker handla lokalt men det är svårt på vintern med till exempel aubergine. Men tanken finns där.

Har ni alternativ för personer med allergier eller intolerans?
- I viss mån. Jag kan sätta ihop en måltid för alla allergier. Jag har både vegetariska och veganska rätter som jag kan jobba vidare på genom att kombinera olika tillbehör.

Hur mycket kostar det?
- Mellan 54 och 88 kronor. Dricka tillkommer.

När kommer ni att vara här?
- Onsdagar, torsdagar och fredagar som det ser ut nu. Mellan klockan 11 och 14.

Varför är universitetet en bra plats att vara på?
- Det är trevligt att vi är flera truckar här, som en foodcourt. Här är roliga samarbetspartners och de från LiU som jag haft kontakt med är trevliga. Kunderna, de flesta studenter, är trevliga. Tillsammans blir det en oslagbar kombination.

Hur har det gått hittills?
- Vi har varit här en månad nu. Det har varit roligt men jag säljer inte tillräckligt ännu. Det tar lite tid när man är ny, säger de andra truckarna.

Varför ska man handla just här?
- Vi har andra smaker och vettiga priser. Vi kombinerar välkända råvaror på ett nytt sätt. Här ska man uppleva att ”aha – går de här smakerna att kombinera”.

Tidigare artiklar i foodtruck-serien:

Elisabet Wahrby 2017-11-14

Senast uppdaterad: 2017-11-10