Göm menyn

Originalet hos Almas

Bild: Foodtruck Almas falafel

En nykomling på Campus Vallas foodmarket är Almas falafel. Här serveras falafel enligt ett gammalt kurdiskt recept, som originalet.
Hos Almas falafel serveras enbart falafel. Och så finns det, nästan, alltid baklava för den som är sugen på efterrätt.
- Namnet Alma kommer från min systers barnbarn, säger vagnägare Zoga Rifat.

Varför foodtruck och inte restaurang?
- Foodtruck är billigare.

Vad serverar ni för mat?
- Vi har bara falafel. Och de innehåller inga konstiga saker, bara kikärter och kryddor. Receptet kommer från min mans kurdiska släkt. Man kan få aubergine eller fetaost som extra tillbehör.

Vad använder ni för råvaror?
- Råvarorna kommer från Axfood och jag tillagar falafeln från grunden.

Bild: Foodtruck Almas falafelHar ni alternativ för personer med allergier eller intolerans?
- Brödet innehåller gluten men man kan få pommes till istället.

Hur mycket kostar det?
- Jag tar 35 kronor för en ”vanlig” falafel. Och då ingår pommes och alla tillbehör.

Varför är universitetet en bra plats att vara på?
- Här finns många studenter som är vegetarianer eller veganer och de tror jag gillar Almas. Många vill också äta lite nyttigare och undvika kött.

När kommer ni att vara här?
- Tisdagar, onsdagar och fredagar från 11 till omkring 17.30. Men inte på vintern. Jag stänger trucken mellan november och februari.

Hur har det gått hittills?
- Jag har varit här i två månader och sålt bra, 45 - 50 portioner om dagen.

Varför ska man handla hos just er?
- För att jag har den bästa falafeln, originalet, bara kikärter och kryddor.  

 

Tidigare artiklar i foodtruck-serien:

Sukaldari – baskisk kock

Snurrande spett på grill

Hälsosamt hos ShinNori

It’s a wrap – it is

Kungsgrillen – kungen av grillar

Pastaköket Gabriel – känd på Campus

Trucken twistar till det

Nu startar LiU:s nya foodmarket

 


Elisabet Wahrby 2017-11-07




Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2017-11-02