Göm menyn

Sukaldari – baskisk kock

Bild: Foodtruck Sukaldari

Ytterligare en nykomling på Campus Vallas foodmarket är Sukaldari. Här serveras restaurangmat, fast på gatan.

Sukaldari betyder kock på baskiska. Och ägaren har också 20 års erfarenhet både av att arbeta som kock och driva restaurang i Spanien.
- Min ambition är att ha mat med inslag från flera länder. Men grunden är Spanien, säger Teodor Staoykow Roel.

Varför foodtruck och inte restaurang?
- Jag arbetar som restaurangchef på restaurang i Linköping. Och så driver jag foodtrucken. Jag vill servera restaurangmat till människor på gatan.

Vad serverar ni för mat?
- Vi har hamburgare, inte så många olika, men de är unika. Min vegetariska halloumiburgare är min specialitet, jag vet andra restauranger som tagit efter den. Och idén till min tryffelmajonnäs kommer från Frankrike. PN8 är tacos som hamburgare och vill man ha en extra fet burgare har vi en med mycket ost och bacon.

Vad använder ni för råvaror?
- Jag lagar allt själv från grunden, även dressing och såser. Grönsakerna är svenska, ekologiska om det går, det kan vara svårt på vintern. Äggen till majonnäsen är ekologiska och köttet närproducerat.

Bild: Foodtruck SukaldariHar ni alternativ för personer med allergier eller intolerans?
- Brödet är glutenfritt och laktosfritt kan jag ordna. Det har aldrig hänt att någon gått härifrån tomhänt på grund av allergier. Eftersom jag lagar allt från grunden vet jag precis vad som finns i maten.

Vad kostar det?
- Priset är 79 och då ingår dricka och pommes. Det är litet dyrare men då får man också restaurangmat. Jag har hört kunder som blivit tipsade om min foodtruck, det är det bästa betyg man kan få.

När kommer ni att vara här?
- Måndagar och fredagar från ungefär kl 11 till 14.

Hur har det gått hittills?
- Jag är nöjd, vintern är egentligen ingen bra säsong. Kunderna variera med tentor, väder och tillgång på pengar. Det är sånt som påverkar. Jag har sålt mellan 30 och 40 portioner på två timmar.

Varför ska man handla just hos er?
- För att vi är unika. Vi har tre sorters hamburgare med de är annorlunda.

 

Tidigare artiklar i foodtruck-serien:

Snurrande spett på grill

Hälsosamt hos ShinNori

It’s a wrap – it is

Kungsgrillen – kungen av grillar

Pastaköket Gabriel – känd på Campus

Trucken twistar till det

Nu startar LiU:s nya foodmarket


Elisabet Wahrby 2017-10-31




Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2017-10-27