Mystisk pryl på avvägar?

Vad är detta föremål med LiU:s gammel-gamla logga på? Och hur kan det ha hamnat i St Louis, USA? Någon som kan hjälpa till att lösa gåtan som kommit till LiU via Facebook?

Bild: Träföremål.Det kom ett meddelande med bilder till LiU:s facebook. Avsändaren var Tj Oliver. Han skriver:

“Hello, I have recently come across this small piece of art with your University’s name on it. I am hoping you can identify this for me. My sanity depends on it.”

Bifogat fanns flera bilder på ett träföremål med LiU:s gammel-gamla logotype på.

Tj Oliver driver ett företag i fastighetsbranschen i St Louis, USA. Från en av sina kunder köpte han detta föremål med förhoppning om att det kunde vara någon form av dansk design. Tj Oliver är nämligen en stor beundrare av danska moderna designers.

Klart man blir lika galet nyfiken som Tj Oliver. Vad är det för något? Hur har det hamnat hos en privatperson i St Louis? Har LiU haft något utbyte med eller besökt Washington University i St Louis?

Om någon vet, eller har en teori om vad det kan handla om så hör av er till Eva Lena Rodriguez eller Elisabet Wahrby

Bild: Träföremål.

Elisabet Wahrby Fri Oct 27 09:34:28 CEST 2017