Snurrande spett på grill

Bild: Foodtruck Döner Kebab.

Campus Vallas foodmarket vid Blå havet utvecklas med nya foodtrucks. Sedan terminsstart finns nu Döner kebab, ett turkiskt koncept med hembakat bröd.

- Döner betyder snurrande spett på grill, berättar Avdir Mehmed som arbetar i foodtrucken. Vi har färskt hembakat bröd, tortillas som kommer från Turkiet. Och vår specialitet är inlagd, marinerad rödkål. Det ger väldigt god smak i våra rätter.

Varför foodtruck och inte restaurang?
- Det finns fördelar och nackdelar med båda. Foodtruck är bäst på sommaren, vinterkylan kan ju vara lite jobbig för kunderna. Det blir också mindre utgifter med foodtruck. Här finns inte samma möjlighet till förvaring heller, vi köper på morgonen det vi säljer under dagen.

Vad serverar ni för mat?
- Kebab och falafel. Snart kommer vi också att ha kycklingkebab.

Vad använder ni för råvaror?
- Våra bröd är hembakade. Annars köper vi det mesta från Axfood.

Bild: Foodtruck Döner Kebab.Har ni alternativ för personer med allergier eller intolerans?
- Falafel är ju vegetarisk. Och vi har såser för dem som inte tål mjölkprodukter. Men brödet innehåller gluten.

Hur mycket kostar det?
- Priserna ligger mellan 20/25 kronor till 70 kronor.

Varför är universitetet en bra plats att vara på?
Döner Kebabs ägare, Shakiba Tarek, studerar själv på universitetet och vet vad studenterna vill ha.
- Vi stod på kvällarna vid Kårhuset Kollektivet, studenterna gillade oss och när den här möjligheten uppstod finns vi nu också på Campus Valla. Men vi finns fortfarande på kvällarna vid Kårhuset Kollektivet, onsdag till lördag.

När kommer ni att vara här?
- Måndagar, tisdagar och onsdagar mellan ungefär kl 11 och 15.

Hur har det gått hittills?
- Det har fungerat bra. Det är stort tryck det dagar som vi bara är två foodtrucks. Vi har sålt från 30 portioner och upp till 80/90 per dag.

Varför ska man handla just hos er?
- Vi har mat med bra kvalitet och det är prisvärt och vi har god hygien. Det kan man se själv, vår vagn är öppen så man ser in när vi tillagar maten.

Tidigare artiklar i foodtruck-serien:

Hälsosamt hos ShinNori

It’s a wrap – it is