Sista turnéstoppet

Campus Valla var sista anhalten i Grants Office turné till tre campus. Ru Lin Peng från IEI, var en forskare som sökt sig till Universitetsklubben för att få veta mer om möjligheter till finansiering.

Bild: Forskningskoordinator Svjetlana Stekovic och professor Ru Lin Peng- Jag var här redan klockan nio och har fått jättemycket information, säger Ru Lin Peng professor som forskar om avancerade material för höga temperaturer på IEI. Vi har tittat på möjligheter till finansiering från EU, hur man går tillväga och vilka villkor som finns. Och vi har tittat på nya utlysningar i oktober inom mitt forskningsområde. Det är roligt att träffa så proffsiga människor.

Hon sitter tillsammans med forskningskoordinator Svjetlana Stekovic.
- Turnén har varit bra. Bra för forskarna att lära känna oss och få en inblick i vad vi kan hjälpa till med. Men jag hade önskat att det kommit fler.
Chefen för Grants Office, Michael Lögdlund, håller med.

- Det här är första gången på senare år som vi gör en sådan här turné. Men framgent tror jag att man ska rikta sig mot enskilda institutioner och inte ta det här breda greppet. Jag tror också att det handlar om vilken plats man väljer. I Norrköping var vi både i Bomullsspinneriet och i Kåkenhus men det kom inte lika mycket folk där.
På Campus US blev man dock överraskad.

Bild: Sara Strömberg Michael Lögdlund, Grants Office.- Det var en strid ström på Campus US, säger Sara Strömberg, forskningskoordinator. Bland annat kom många juniora forskare som vi bland annat visade Research Professional, ett verktyg man kan använda själv för att söka efter forskningsfinansieringsmöjligheter i hela världen. Och nu har vi en medarbetare som sitter på Campus US en dag i veckan.

Grants Office Tour 2017 är ett sätt att övergripande informera om Grants Office verksamhet och aktuella utlysningar om finansiering. Att under lite mer avslappnade förhållande träffas och prata möjligheter.
- Vi vill få ut kunskap om att vi finns och vad vi gör, säger Michael Lögdlund. Det finns fortfarande några som inte vet att vi finns.

Grants Office har till uppgift att stödja forskare vid Linköpings universitet i forskningsfinansieringsprocessen. Vi finns som en länk mellan LiU och externa finansieringsorganisationer och forskningsråd, med fokus på större nationella finansiärer och EU:s ramprogram för forskning.

Läs mer om vad Grants Office kan hjälpa dig med på www.liu.se/go

Elisabet Wahrby 2017-09-13

Senast uppdaterad: 2017-09-13