Tyst minut

Regeringen har beslutat att utlysa en nationell tyst minut för att hedra offren för det tragiska dådet i Stockholm i fredags eftermiddag. Den tysta minuten ska hållas kl 12.00 måndag den 10 april i samband med en nationell ceremoni.

Linköpings universitet hedrar offren med en tyst minut vid Blå havet, Campus Valla, samling kl 11.55. Medarbetare kan också delta på det sätt man finner lämpligt på sin arbetsplats.

Den tysta minuten genomförs för att hedra offren för dådet i Stockholm, men också i syfte att protestera mot de ökande hoten och attackerna runtom i världen och som hotar fundamentala värden i vårt samhälle. Värden som våra universitet idag bygger på och i framtiden måste fortsätta förmedla kunskap om: rätten till tanke- och yttrandefrihet, öppenhet, demokrati och tolerans.

Helen Dannetun, rektor

2017-04-10