Trucken twistar till det

Bild: Foodtrucken Trucken på Blå havet, Campus Valla.

Foodtrucksen vid Blå havet såg ett tag ut att bara bli tre. Men nu har Trucken Streetfood kommit till, den fjärde trucken i vår serie där vi presenterar företagen på Campus Vallas foodmarket.

Trucken streetfood har serverat mat till studenter sedan ett år tillbaka, men då på en plats bakom Kårallen. Nu har Joachim Arvidsson flyttat trucken till Blå havet men maten är den samma.
- Vällagad streetfood, mat som lagas från grunden varje dag i mitt cateringkök.

Bild: Foodtrucken Trucken på Blå havet, Campus Valla.Varför foodtruck och inte restaurang?
- Det ena utesluter ju inte det andra. Nu blev det foodtruck som jag började med för ett år sedan då jag bland annat stod bakom Kårallen. Jag har åkt runt med trucken en del men också funnits med vid olika studentarrangemang när studenterna bett mig. Och intresset för mat har jag alltid haft.

Vad serverar ni för mat?
- En twist mellan mexikansk och amerikansk streetfood. Jag tror jag är ensam om Carnitas – fläskkarré långkokt i Coca-Cola som serveras med het mangosalsa.

Vad använder ni för råvaror?
- Jag köper från grossister i Linköping. Under vår, sommar och höst har jag en leverantör av grönsaker. Jag försöker ha schyssta råvaror i alla lägen och svenskt så långt det går. Men svensk högrev, till exempel, det finns knappast att få tag på.

Har ni alternativ för personer med allergier eller intolerans?
- Jag kan säga så här; att vi inte haft någon som gått härifrån utan mat. Vi försöker hitta varianter som passar utifrån det vi har. Det finns ett vegetariskt alternativ men efterfrågan ökar så jag tittar på fler alternativ.

Hur mycket kostar det?
- Priserna ligger mellan 50 och 70 kronor.

Varför är universitetet en bra plats att vara på?
- Framför allt för att studenterna är nyfikna. Många har rest runt i världen och är öppna för nyheter. Den här maten passar studenter.

När kommer ni att vara här?
- Säkert på tisdagar och torsdagar, men också måndagar framöver. De andra dagarna står jag i Mjärdevi eller vid Saab. Tiderna är mellan 11.00 och 14.00, ungefär.

Hur har det gått hittills?
- Det går ganska bra, lite skiftande. Det behövs en inkörningsperiod.

Varför ska man handla just hos er?
- För att vi har vällagad mat, mat lagad från grunden. Bra, men snabb mat.

Besök Truckens hemsida

Tidigare artiklar: