Gröna linjen på hela Norrköping

Sedan i maj har det varit möjligt att sortera matavfall i personal- och studentkök i Täppan. Nu införs möjligheten på hela Campus Norrköping.

Bild: Line Jepson, , chef för LiU Serviceenheten i NorrköpingPå Campus Valla har insamling av matavfall, Gröna linjen, funnits i några år. I maj infördes samma sak på försök i Täppan på Campus Norrköping. Nu går man vidare och inför sortering av matavfall i samtliga personalrum och studentkök på Campus Norrköping.

En låda i avfallsmöbeln används för matavfall. Lådorna töms en gång per dag, en rutin som rullas in i lokalvårdens vanliga schema. Avfallet samlas sedan i ett kylt rum som finns kvar i källaren sedan det fanns en restaurang i Kåkenhus. En gång i veckan hämtas matavfallet av kommunen.

- Det här fungerar på samma sätt som hemma, säger Line Jepson, chef för LiU Serviceenheten i Norrköping. Folk är vana vid att sortera matavfall och jag tror inte det ska bli några problem här heller.

Elisabet Wahrby 2016-10-04

Senast uppdaterad: 2016-10-04