Göm menyn

Ingen webblansering före sommaren

Det blir ingen lansering av ny LiU-webb före sommaren. Fortsatta tekniska problem och behov av tid för faktagranskning, gör att styrgruppen valt att skjuta på lanseringen.

Prioritet i utvecklingsarbetet har varit att få in alla utbildningar, inklusive fristående kurser från Bilda, vår nya kursdatabas. Vi har haft flera upprepade problem med att få informationen att flöda rätt mellan Bilda och vår nya LiU-webb. Nu finns en lösning för hur fristående kurser och ämneslärarprogrammen ska visas med de särskilda behörighetskrav som gäller. Några saker återstår dock att rätta till.

Inom de närmaste dagarna kommer fakulteterna kunna börja faktagranskning av överföringarna från Bilda. Tiden som behövs för detta är fyra veckor.  Vi kommer då att vara inne i juli och de flesta börjar sin semester. Därför anser projektet att bemanningen är för tunn för att lansera mitt i sommaren.
Däremot finns fortfarande möjlighet, när tekniken är stabil, att släppa en beta-version publikt, förutsatt att utbildningswebben är korrekt.
Utvecklare kommer att arbeta under hela sommaren och ägna tiden åt ytterligare utveckling.

- Det är naturligtvis tråkigt att vi inte gått i mål till sommaren, många har verkligen kämpat hårt får att nå dit och de är värda ett stort tack för sitt slit och sitt tålamod, säger Mariethe Larsson, kommunikationsdirektör. Men vi sätter den tekniska säkerheten och att vi har all utbildningsinformation korrekt framför att skynda på en lansering i detta läge.

Du kan titta på hur vår nya webb byggs om du sitter på LiU:s interna nätverk på adressen: beta.liu.se

 

 

 


Elisabet Wahrby 2016-06-09
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-06-09