Göm menyn

Dressed for success

I slutet av juni åker sex LiU-robotar till RoboCup i Leipzig för att spela VM i fotboll. Då ska de vara klädda i specialsydda små västar i LiU-blått, tillverkade av händiga LiU-medarbetare.

Bild: Lotta Perhammar och Monica Westman syr västar till robotarna.Symaskinen går varm på Kommunikationsavdelningen. Lotta Perhammar och Monica Westman syr klart en prototyp till de LiU-blå västar som robotarna ska ha på sig när de tävlar i VM i fotboll för robotar på RoboCup i Leipzig 28 juni till 4 juli.

Armar uppåt sträck! När roboten får prova västen visar den sig vara något för vid. Den måste sys in i midjan och fodret bör vara i någon annan färg än vitt.

Det är nio personer och sex robotar från LiU som åker till RoboCup. Fotboll är bara en av flera tävlingsgrenar, andra robotar tävlar i andra sporter och det finns en särskild gren för räddningsrobotar och för servicerobotar.

Fotbollslagen är mixade men av en slump består LiU:s lag av enbart tjejer, samtliga döpta efter Disneyfigurer som Elsa, Ariel och Pocahontas. Skulle någon av robotarna råka illa ut under tävlingen finns ett robotsjukhus.

Bild: Roboten provar västen.Direkt efter RoboCup åker robotarna vidare till Almedalen där de ska visas upp under politikerveckan. Det blir en hektisk sommar för både robotarna och deras lagledare Fredrik Löfgren.

 

 

 

 

 

Bild: Roboten provar västen.


Elisabet Wahrby 2016-05-27




Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-05-27