Göm menyn

Gröna linjen nu i Norrköping

På Campus Valla har insamling av matavfall, Gröna linjen, funnits i några år. Från den 2 maj införs nu på försök samma sak i Täppan på Campus Norrköping.

Bild: Line Jepson, , chef för LiU Serviceenheten i NorrköpingSystemen för insamling av matavfall ser lite olika ut i Norrköpings och Linköpings kommun.
- Gröna Linjen finns inte i Norrköping men inom LiU använder vi samma begrepp för att det ska bli tydligt, säger Line Jepson, chef för LiU Serviceenheten i Norrköping.
På försök införs från den 2 maj insamling av matavfall i Täppan. Här finns två personalrum och ett studentkök där en låda i avfallsmöbeln kommer att användas för matavfall.

Lådorna töms en gång per dag, en rutin som rullas in i lokalvårdens vanliga schema. Avfallet samlas sedan i ett kylt rum som finns kvar i källaren sedan det fanns en restaurang i Kåkenhus. En gång i veckan hämtas matavfallet av kommunen.
- Det här fungerar på samma sätt som hemma, säger Line Jepson. Folk är vana vid att sortera matavfall och jag tror inte det ska bli några problem.

Tanken är att utöka insamlingen till fler byggnader under hösten, sommaren är en bra period att testa sig fram, menar Line Jepson. Då är kylrummet är en fördel, inga gamla matrester blir stående i värmen och luktar.

 


Elisabet Wahrby 2016-04-27
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-04-27