IO i HusEtt

Också Internationella avdelningen har fått flytta på sig när D-huset står inför ombyggnad. Sedan i slutet av november finns avdelningen i HusEtt och i Zenit.

Bild: Hus Ett på Campus Valla.HusEtt, den röda träbyggnaden bakom A-huset där Emeritusakademien huserar sedan en tid tillbaka, ligger vackert inbäddad bland rimfrostklädda träd och buskar och ser lite ut som ett svenskt julkort. Här, på andra våningen, sitter sedan slutet av november större delen av Internationella avdelningen.
- Här är mysigt och lokalerna egentligen bättre än de tidigare i D-huset, säger Karin Gibson, chef för Internationella avdelningen. Det är större, vi har ett stort konferensrum och bättre möjlighet att ta emot gäster.

- Men det kan samtidigt bli lite ensamt, fortsätter Karin Gibson. Man missar de där småmötena i vardagen och den informationsöverföring som det ger, som man kanske inte alltid tänker så mycket på.
Hela Internationella avdelningen har inte flyttat med till HusEtt, fyra medarbetare sitter i Zenit tillsammans med Studenthälsan och Studentinformations- och vägledningsenheten (SIV).
- Det är de som tar emot många studenter och här bemannar vi också upp extra vid terminsstarterna, säger Karin Gibson. I HusEtt finns inte möjlighet att ta emot så många samtidigt, bland annat av brandskäl.

Såhär kommer Internationella avdelningen sitta fram till dess att det nya Studenthus Valla är klart i början av 2019, om tre år.
- Det som också är bra med den här lösningen är att vi i Zenit sitter tillsammans med och redan nu kan börja samarbeta med annan studentservice som vi ska göra i Studenthus Valla.

Elisabet Wahrby 2016-02-10

Senast uppdaterad: 2016-02-18