Nominera årets entreprenöriella lärare

Varje år föds fantastiska idéer på universitetet. LiU Innovation vill uppmuntra detta och har inrättat ett pris till lärare eller forskare som utmärker sig. Vem tycker du ska få priset i år?

Varje år föds fantastiska idéer hos LiU:s forskare, anställda och studenter. LiU Innovation (tidigare InnovationskontorEtt) arbetar med innovationsstöd för att kommersialisera såväl forskningsresultat som övriga idéer från medarbetare och studenter. De är viktigt att kunskap från LiU kommer det omgivande samhället till nytta. Där spelar entreprenören en viktig roll.

LiU Innovation vill synliggöra och uppmuntra till agerande inom nyttiggörande och har därför inrättat ett pris som premierar lärare eller forskare vid LiU som utmärkt sig genom:

• en framstående egen entreprenörsgärning
  • att vara ett föredöme för och uppmuntra andra forskare och studenter avseende entreprenörskap
  • att bidra till att skapa en entreprenöriell kultur vid LiU

Priset delas ut under LiU:s Chefsdag den 25 november. Förutom äran tilldelas vinnaren 20 000 kronor för lämplig kompetensutveckling inom entreprenörskap.

Vem som helst kan nominera en kandidat till priset. En nominering skall återföljas av en motivering om högst 50 ord som tydliggör hur kandidaten uppfyller ett eller flera av de tre kriterierna.

Maila din nominering till arne.jacobsson@liu.se

Sista dag för nominering är 11 november.

Läs om förra årets vinnare

Elisabet Wahrby 2015-10-26

Senast uppdaterad: 2015-10-26