Universitetsmästerskapet i Golf

Henrik Magnusson, vinnare av närmast hål, Christina Wiklund, vann damklassen scratch, Kristoffer Nilsson, vann herrklassen scratch och dessutom A-klassen.Som vanligt spelas tävlingen på Linköpings GK och som alltid den tredje torsdagen i september, vilket i år inföll den 17 september. Tävlingen var för första gången öppen för anmälningar via golf.se.

De tävlande bjöds på omväxlande väder och mat från givmilda sponsorer. Samtliga spelare fick en sportlunch vid start. Efter hål 7 serverade Scandic svampsoppa, en energibar samt juice. Efter hål 9 fick spelarna stärka sig med en kopp kaffe eller te och en dubbel ost- och skinkmacka från P2. På kvällen bjöd Scandic Väst samtliga spelare på middag. Valet stod mellan en boeuf bourguignon och en bouillabaisse med tillbehör. Till efterrätt serverades en double mousse au chocolat.

Efter middagen var det prisutdelning på Scandic väst. Vi tackar vår huvudsponsor Scandic för all god mat och för de fina priserna. Fyra frukostcheckar lottades ut till deltagarna vid det inledande minglet. Vi tackar även Linköpings golfklubb för fina priser i form av greenfeecheckar. Fullständig resultatlista återfinns på golf.se. Här redovisas placeringarna ett till tre i respektive klass.

Vi gratulerar våra nya Universitetsmästare och Universitetsmästarinnor:

• Christina Wiklund från IBL vann damklassen scratch.
  • Kristoffer Nilsson från UF vann herrklassen scratch.

A-klassen

• 1:a Kristoffer Nilsson, UF, 71 slag
  • 2:a Fredrik Nordén, FFK, 72 slag
  • 3:a Clas Rydergren, ITN, 74 slag

B-klassen

• 1:a Peter Johansson, IEI, 68 slag
  • 2:a Gunilla Söderberg, IEI, 69 slag
  • 3:a Kerstin Vestin, IFM, 74 slag

C-klassen

• 1:a Elisabeth Skargren, IMH, 71 slag
  • 2:a Nina Tureson, IFM, 71 slag
  • 3:a Ulla Segring, Med.fak, 72 slag

Vinnare av närmast hål och longest drive var:

• Henrik Magnusson, närmast hål, 82 cm, vann en hotellövernattning för två personer på valfritt Scandic hotell I Sverige.
  • Ulla Segring, längsta drive för damer vann brunchbiljetter för två personer på Scandic väst.
  • Ulf Janfalk, längsta drive för herrar vann brunchbiljetter för två personer på Scandic väst.

Text: Gunilla Söderberg
Foto: Mats Tholander

På bilden: Från vänster Henrik Magnusson vinnare av närmast hål, Christina Wiklund som vann damklassen scratch och så Kristoffer Nilsson som vann herrklassen scratch och dessutom A-klassen.

2015-09-28

Senast uppdaterad: 2015-09-28