Göm menyn

Filarkiv för nya mallar

I maj lanserades den nya grafiska profilen. Nu finns de vanligaste mallarna för worddokument, presentationer, webben och tryckt material tillgängliga.

Skärmdump av filarkivet.Allt sedan lanseringen av universitetets nya grafiska profil har formgivarna Peter Modin och Jenny Widén arbetat hårt med att lägga upp nya mallar i det fillager som ligger inbäddat på sidan för LiU:s grafiska profil. Där hittar man numera alla de mallar som ska användas.
- De vanligaste mallarna, de som folk använder mest, är wordmallar, säger Jenny Widén. Och tillägger:
- Läs den grafiska manualen först! Många av de frågor vi får hade man enkelt kunnat läsa sig till i manualen. Det är viktigt att använda rätt mall för rätt saker.

Förutom wordmallar finns också mallar för affischer och roll ups, knappar och banners för webben, power point-presentationer, för att nämna något. Peter och Jenny har betat av så pass mycket på listan att man nu håller på med mallar för stämplar och kläder.
- En del avdelningar använder särskilda program och där har vi fått ta hjälp av dem för att skapa mallar, säger Peter Modin. Vi kan ju inte alla specialprogram.

- Använd enbart det nya filarkivet när du ska hämta mallar, uppmanar Peter och Jenny. Det kan ligga kvar gamla mallar här och var och många har kanske också sparat bokmärken och länkar till tidigare mallar. Släng dem! Och använd filarkivet!

Här är adressen: http://www.liu.se/insidan/kommunikationsstod/grafiskprofil?l=sv

Saknar du någon mall? Maila: grafiskmanual@liu.se

 


2015-09-14
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-09-14