Göm menyn

Dagens profilbyte

Rektor Helen Dannetun avtäcker ny skyltDagen då LiU bytte sin grafiska profil startade tidigt på morgonen. Och sen rullade det på med aktiviteter under hela dagen. Full rulle blev det också på sociala medier.

Redan klockan 5.30 samlades ansvariga på Kommunikations-och marknadsavdelningen. Till hjälp fanns också ett 25-tal studentambassadörer som på tre campus fick sätta upp beachflaggor och affischer i god tid innan skol- och arbetsdagens början. Men fasadveporna tog en särskilt inhyrd kranfirma hand om.

Klockan 8.00 hissades de nya LiU-flaggorna, också på alla campus. På Campus Valla var det universitetsdirektör Kent Waltersson som höll i flagglinan.

Senare på förmiddagen var det dags för skyltavtäckning. Lite press var tidigt på plats liksom Jacob Bergvall, blivande civilingenjör, som värmde upp munstycket till sin trumpet.
– Vi har många skyltar som kommer att bytas och någonstans ska vi börja. Så det gör vi här, vid receptionen, sade Helen Dannetun innan hon prick halv tio lät täckelset falla. Till trumpetfanfar.
Innan dess passade rektor på att göra en kort programförklaring:

– Jag har 22 000 kollegor ute i världen. För oss är det viktigt att synas. Vi måste vara tydliga med en enhetlig grafisk profil utåt.
Ja, någonstans ska man börja byta ut alla loggor och under ett eget täcke utanför receptionen stod den första LiU-bilen med ny logga. Med registreringsnummer LiU 40 – vad annars så här i jubileumstider.

Kranfirma monterar fasadvepa på KåkenhusVid lunchtid framträdde LiTHe Blås vid Blå Havet för att uppmärksamma den nya grafiska profilen. Och under hela dagen delade studentambassadörerna ut tygmärken till overaller.

På sociala medier lät reaktionerna inte vänta på sig. Redan natten till onsdagen, då grafiken på webbsidorna byttes, startade diskussionerna på Twitter men framför allt på Facebook.
- De som skriver är de som är missnöjda, säger Sara Läthén, redaktör för sociala medier. De reagerar enbart på logotypen, av dem som bemödat sig med att läsa hela artikeln går flera i försvar.
Ingen hade väl kunnat ana att byte av grafisk profil kunde röra upp såna känslor.
- Så här stor aktivitet har det inte varit på facebook sedan slukhålet i november förra året, säger Sara Läthén.

 

LiU på Facebook

Slukhål blev dagens snackis

 

Foto: Tor Balkhed och Charlotte Perhammar


Elisabet Wahrby 2015-05-20
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-05-21