Färre p-platser under SOF

Studentorkesterfestivalen närmar sig, i år för första gången öppen för allmänheten. Evenemanget kan komma att påverka tillgängligheten till Campus Valla.

SOF-reklam i Vallaskogen.Studentorkesterfestivalen, SOF, är universitets största studentarrangemang, det kommer enligt arrangörerna inte att gå obemärkt förbi. I år äger evenemanget rum helgen 14-17 maj, Kristihimmelsfärd, men förberedelserna börjar tidigare.

Festplatsen ligger bakom Fysikhuset och Hus B samt på den stora parkeringsplatsen vid infart 2, bakom Zenit. Den här platsen kommer SOF att utnyttja under perioden 9-22 maj.
Det betyder att parkeringen bakom Hus B är stängd mellan 9-22 maj. Parkeringen vid infart 2 kommer dock att öppna den 16 maj.

Arrangörerna har lovat att inte spela musik under den tid som scenerna byggs. Orkestrarna börjar spela efter kl 18.00 torsdag och fredag.

Kårtegebygge sker på parkering vid Märkesbacken. Denna parkering stängs mellan 4 och 16 maj. Arrangörerna har lovat att endast sparsamt spela festivallåten.

Det är alltså framför allt bristen på parkeringsplatser som kan skapa problem. Ett tips är att om möjligt lämna bilen hemma. Men eftersom det handlar om Kristihimmelsfärdshelgen är många anställda lediga.
Dessutom kommer många besökare till universitetet under de här dagarna. Arrangören utlovar dock många studentfunktionärer på plats för att se till att det hela avlöper smidigt.

En förändring mot tidigare år är att området kommer att vara öppet för allmänheten med gratis inträde torsdag och fredag mellan kl 14.00 – 18.00. Alla anställda med familj och vänner är välkomna.

Frågor? Kontakta SOF-generalen Johan Strömbäck sof-general@lintek.liu.se

Vill du veta mer om SOF? Läs på sof15.se

Läs också: Studentorkesterfestivalen SOF snart igång

Tillgängliga p-platser under SOF