Tyst minut för offren i Garissa

European University Association (EUA) har tagit initiativ till en tyst minut på måndag för offren i terrorattacken mot Garissa University College i Kenya. En ceremoni kommer att äga rum på Linköpings universitet.

I attacken mot Garissa University College dog 147 personer och 79 personer skadades. För att hedra minnet av offren och visa att vi står upp för universitetens frihet kommer en tyst minut hållas på måndag den 27 april kl 12.00. LiU-anställda uppmanas att för en kort stund avbryta sitt arbete var de än befinner sig. På Campus US bibliotek, HUB, hålls en ceremoni där bland andra rektor Helen Dannetun kommer att närvara.

Garissa University College är ett satellitcampus till Moi University, som Linköpings universitet haft ett samarbete med i över tjugo år.

LiU-studenter välbehållna i Kenya

Elisabet Wahrby 2015-04-24