Göm menyn

HumSam + TekNat = Sant

I sann matematisk anda invigde dekan Ulf Nilsson Vallabiblioteket, det numera enda biblioteket på Valla, med orden HumSam + TekNat = Sant.

Bild dekan Ulf Nilsson inviger VallabiblioteketFrån årsskiftet har campus Valla bara ett bibliotek, Vallabiblioteket, sedan TekNat stängt och flyttat ihop med HumSam i D-huset. Tolv ton böcker har gallrats och 7 000 hyllmeter har bytt plats. Och för att trycka lite extra på att TekNat nu flyttat in i D-huset var det såklart Tekniska fakultetens dekan, Ulf Nilsson, som fick förrätta invigningen. Det hela skedde på Vallabibliotekets dag, en dag som är tänkt att årligen återkomma på Vallentins dag den 14 februari.

- Jag började här som student 1981, berättade Ulf Nilsson i sitt invigningstal. Då var det mycket böcker, det fanns små kvartersbibliotek lite överallt. Nu har vi ett bibliotek som jag hoppas ska vara en mötesplats för alla verksamheter.
Men dagen innehöll mycket mer än bara invigningstal. När Lunnekvintetten från Lunnevads folkhögskola stämde upp med lunchmusik i stora hallen, samlades åhörare på alla våningsplan.

Bild musiker i Lunnekvintetten uppträder på biblioteket. - Fantastiskt! Vad trevligt, tyckte pol kand-studenten Sofia Stigmar, alltmedan hon filmade musikanterna med sin mobil. Det här måste jag skicka till mina vänner i Kanada. Jo, jag är ofta här på biblioteket. Det är lugnt och skönt och man får bra hjälp.
Bild Anna Söderström, IKT-studion, gör pärlplattor i MakerspaceLite längre in i biblioteket höll IKT-studion Makerspace med den digitala bilden i fokus. Det hela illustrerat med bland annat pärlplattor som ju symboliskt kan liknas vid digitala pixlar, ett sätt att försöka koppla ihop det digitala och det analoga.

Under dagen startade också ett par föreläsningsserier; Fängslande forskning på femton minuter, ett samarbete mellan tekniska fakulteten och biblioteket, samt Tre kvart på bibblan, en föreläsningsserie om digital kommunikation, medier och omvärldsbevakning.

 

Läs också: Fängslande i Vallabiblioteket
Första föreläsningen i serien Fängslande forskning på femton minuter

Läs mer om Tre kvart på bibblan

Läs mer om föreläsningsserien Fängslande forskning på femton minuter


Elisabet Wahrby 2015-02-18
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-02-19