Göm menyn

Telefon- och videokonferensmöte

LiU erbjuder ett telefon- och videokonferenssystem via Teams som gör att man på ett mycket enkelt sätt kan ha telefonkonferenser.

Det enda deltagarna behöver känna till är vilket nummer de ska ringa in till och ett konferens-ID.

Systemet är mycket anpassningsbart. Om man vill kan man ringa in via telefon, men man kan också ansluta via en dator om man vill och får då möjlighet att dela och visa datorns skrivbord, skriva chattmeddelanden, använda video m.m.

Så här bokar du ett möte

Boka och administrera telefon- och videokonferensmötet själv via Outlook. Se instruktion från Microsoft här (både Windows och Mac) eller följ instruktionerna nedan.

Outlook i Windows

Skapa en ny mötesinbjudan som vanligt. I menyraden finns alternativet Teamsmöte och Skypemöte. Klicka där för att lägga till denna funktion till mötet. Information läggs till i mötesinbjudan om hur deltagarna ansluter till mötet.

Outlook i Mac

Skapa en ny mötesinbjudan som vanligt. I menyraden finns alternativet Onlinemöte. Klicka där och välj Lägg till Online-möte, något som gör att information läggs till om hur de ansluter till mötet i mötesinbjudan.

Om du behöver hjälp med att skapa ett möte, kontakta LiU Kundcenter på 013-28 28 28.

Bokning av konferenshögtalare

Bokning av konferenshögtalare/telefon sker via receptionen i B-Huset ingång 27 i Linköping. Man kan också maila till helpdesk@liu.se  Ange kontaktuppgifter och tider för bokningen.


Sidansvarig: johan.gilbertsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-05-20