Göm menyn

Telefon- och videokonferensmöte

LiU erbjuder ett telefonkonferenssystem med Skype som gör att man på ett mycket enkelt sätt kan ha telefonkonferenser.

Det enda deltagarna behöver känna till är vilket nummer de ska ringa in till och ett konferens-ID.

Systemet är mycket anpassningsbart. Om man vill kan man ringa in via telefon, men man kan också ansluta via en dator om man vill och får då möjlighet att dela och visa datorns skrivbord, skriva chattmeddelanden, använda video m.m.

Hur du bokar mötet

Via telefonist

Skicka i en beställning i god tid, gärna senast vardagen innan mötet till telefonist@liu.se.

  1. Du får då ett svar med telefonnumret som ni ska ringa in till samt konferens-ID som du delar ut till alla deltagarna.
  2. Samtalsavgiften bekostas av varje enskild deltagare eftersom de själv ringer in till numret för telemötet. För en LiU-telefon som befinner sig i Sverige kostar det ingenting.

Boka själv

Du kan även boka och administrera telemötet själv via Outlook. Se instruktion från Microsoft här (både Windows och Mac) eller följ instruktionerna nedan.

Outlook i Windows

Skapa en ny mötesinbjudan som vanligt. I menyraden finns alternativet Skypemöte. Klicka där för att lägga till denna funktion till mötet. Information läggs till i mötesinbjudan om hur deltagarna ansluter till videomötet.

Outlook i Mac

Skapa en ny mötesinbjudan som vanligt. I menyraden finns alternativet Onlinemöte. Klicka där och välj Lägg till Online-möte, något som gör att information läggs till om hur de ansluter till videomötet i mötesinbjudan.

Om du behöver hjälp med att skapa ett möte, kontakta LiU Kundcenter på 013-28 28 28.

Bokning av konferenshögtalare

Bokning av konferenshögtalare/telefon sker via receptionen i B-Huset ingång 27 i Linköping. Man kan också maila till helpdesk@liu.se. Ange kontaktuppgifter och tider för bokningen.


Sidansvarig: johan.gilbertsson@liu.se
Senast uppdaterad: Tue Jan 22 09:14:38 CET 2019