Nära IT-stöd

IT-arbetsplatsenheten är den enhet på IT-avdelningen som arbetar med vad vi kallar det nära IT-stödet. Vi erbjuder stöd, hjälp och råd för alla steg i en LiU-ägd enhets livscykel – från inköp till avveckling. IT-stöd erbjuds som regel för alla medarbetare som har ett IT-konto Large eller högre (se information om abonnemang här).

I dagsläget erbjuder vi alla institutioner (eller motsvarande) IT-stöd på LiU-ägd hårdvara. Några av våra områden är:

• Inköp av IT-utrustning och installation/konfiguration
  • Leverans av hårdvara och konfiguration på plats tillsammans med medarbetaren
  • Support på plats för alla LiU-ägda datorer gällande plattformarna Windows, Mac och Linux
  • Support på plats för alla LiU-ägda telefoner gällande plattformarna iOS och Android
  • Hjälp vid avveckling av hårdvara så att den omhändertas på ett säkert och miljöeffektivt sätt.

Servicepunkter

Campus Valla
Gamla receptionen i B-huset, ingång 27, entréplan.

Campus US
Hus 006, ingång 54, plan 11

Campus Norrköping
Kåkenhus, hus ett, plan 3.

Utlån

Utöver detta har vi ett stort utbud med låneutrustning med allt från adaptrar, tangentbord och möss till bärbara datorer och projektorer.

Se vad som finns att låna här.

Uppstartshjälp och hjälp i föreläsningssal

Undervisar du på LiU erbjuder vi möjlighet till uppstartshjälp vilket innebär att en tekniker finns behjälplig i anslutning till föreläsningen och säkerställer att tekniker fungerar som önskat. Vi har också tekniker som kan hantera akuta problem med utrustning som uppstår inför eller under en föreläsning.

Ring till LiU Kundcenter på 013-28 28 28.

Tilläggsavtal IT-support

Om en institution/motsvarande önskar IT-support för utrustning/tjänster som inte innefattas av den vanliga finansieringen tecknas ett tilläggsavtal för IT-tjänster. Exempel på detta kan vara institutionsägda undervisningssalar, forskar- och labbmiljöer eller stöttning vid kontohantering.

Kontakta Kundcenter för att komma i kontakt med rätt person för att prata om tilläggsavtal.

Sidansvarig: johan.gilbertsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-04-30