Valbara breakout rooms i Zoom

Från och med 5.3.0 av Zoom är det möjligt för värden att tillåta att deltagare själva kan välja vilket breakout-rum de vill gå in i istället för att värden tilldelar dem.

Deltagarna kan se och välja rum själva från listan av rum om du som värd har ställt in det. Det krävs dock att även deltagarna har minst version 5.3.0. En nyhet som uppmanar studenter att uppdatera sin app har publicerats på student.liu.se, men påminn gärna studenterna att de bör uppdatera appen om du planerar att använda funktionen.

Om du har installerat Zoom via MinIT eller Self Service tar du emot uppdateringar automatiskt. Du kan dubbelkolla vilken version din Zoom-klient har. I inloggat läge trycker du på din profilbild/initialer och väljer Help och därefter About Zoom.

Har du inte senaste versionen kan du välja att trycka på din profilbild/dina initialer. Där hittar du Check for updates.

Lär dig mer

Självstudiekurs i Zoom

Se IT-utbildningars självstudiekurs som går igenom många användbara funktioner och några nyheter i Zoom.

Har du frågor om Zoom?

IT-utbildarna har drop-in på onsdagar (online) där du kan få hjälp med frågor i ett flertal programvaror.

2020-10-05

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 4 gånger per termin som sammanfattar IT-nyheterna för LiU-anställda. Anmäl dig här!

Få uppdateringar via RSS. Kopiera denna länk.

Senaste IT-nyheterna

Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se