Göm menyn

Möteskod eller lobby för alla Zoom-möten

Från den 27 september ändrar Zoom standardinställning för möten så att det blir obligatoriskt med antingen möteskod (passcode) eller lobby (waiting room). De möten som saknar något av dessa kommer få en lobby tillagd till mötet automatiskt.

Om du redan har en möteskod (tidigare benämnt som möteslösenord) eller lobby tillagt till ditt möte kommer ingenting att ändras i befintliga möten. LiU har sedan tidigare möteskod som standardinställning för nya möten som skapas. Väljer du att ta bort denna inställning manuellt efter den 27 september kommer ditt möte att få en lobby.

Autogenererad möteslänkar som används i undervisningstillfällen har automatiskt en möteskod.

Om du har en möteslobby aktiverad innebär det att mötesvärd eller medvärd (host respektive co-host) släpper in personer manuellt i mötet. Genom att klicka fram deltagarlistan (participants) går det att se om det finns någon i lobbyn som väntar på att släppas in. Det går att släppa in enskilda användare eller att välja knappen Admit all. Det går också att skicka meddelande till alla som väntar i lobbyn från mötets chatt. Mer information om hur du använder lobby/väntrum finns i Zooms hjälpcenter.

Relaterad information

Allmän information om Zoom

Självstudiekurs i Zoom

Se IT-utbildningars självstudiekurs som går igenom många användbara funktioner och några nyheter i Zoom


2020-09-22 

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 4 gånger per termin som sammanfattar IT-nyheterna för LiU-anställda. Anmäl dig här!

Få uppdateringar via RSS. Kopiera denna länk.

Senaste IT-nyheterna


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-10-08