Göm menyn

Skärminspelning med Microsoft Stream

Som ett alternativ till exempelvis PowerPoint går det nu att göra skärminspelningar i Microsoft Stream. En extra funktion som finns i Stream är att du kan ha med inspelning av dig själv inflikad i videon medan du presenterar.

Du når verktyget i Lisam, via menyn med de tre prickarna (”Appfönstret”). Du kan köra Stream direkt i webbläsaren och behöver inte installera något extra program. Här är en direktlänk till appar som hittas via Sharepoint, inklusive Stream.

När du startar en skärminspelning i Stream får du möjlighet att välja vilken skärm som innehållet ska spelas in på (om du har flera) eller en specifik app/program. Du kan också välja att spela in dig själv samtidigt via t.ex. datorns kamera. Bilden på dig hamnar i en flyttbar ruta i skärminspelningen och du kan flytta runt den både innan och under inspelningen.

Under skärminspelningen kan du pausa och återuppta inspelningen vid behov.

Maxgränsen för en inspelning är 15 minuter.

När du är klar med skärminspelningen kan du välja att dela det till hela eller utvalda delar av organisationen med hjälp av gruppbehörighet (t.ex. en grupp för en kurs eller en avdelningsgrupp) eller med hjälp av ett team i Teams. Du kan även ladda ner filen om du vill distribuera den på annat sätt.

Mer information

Här kan du se hur det fungerar (logga in med LiU-id för att spela video):

Addera interaktivitet till Stream-video

När din video är klar och uppladdad till Stream finns det möjlighet att lägga till ett formulär, enkät eller ett quiz till videon för att skapa engagemang hos tittarna och kan ge dig värdefull återkoppling. Denna möjlighet finns också om du laddar upp en fil i Stream som inte har spelats in i där.

Instruktion för att lägga till interaktivitet (Microsoft)

En snabbtitt på funktionen:


2020-06-02 

Ikon för e-post.Prenumerera på IT-nyheter

Få nyhetsbrev 4 gånger per termin som sammanfattar IT-nyheterna för LiU-anställda. Anmäl dig här!

Få uppdateringar via RSS. Kopiera denna länk.

Senaste IT-nyheterna


Sidansvarig: karin.linhardt@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-08